i5 4690 CPU kullanımına nasıl sınır getirilir?

Makaleler
3
i5 4690 işlemci kullanıyorum. Bazı oyunlarda işlemci %100 dayanıp kasma, donma yapıyor. İşlemci kullanımını tüm uygulamalar için %95'den yukarı geçmeyecek şekilde sınırlandırabilir miyiz? Yani misal a oyunu işlemciyi %100 getirip kasma donma yaparken, bu işlem sonucunda %95'den yukarısını kullanamadığı için kasmaların önüne geçilmiş olacak. Bunu yapabilecek bir uygulama var mı ve nasıl yapılır bir video, açıklama var mı?

İşlemci yüzde yüz kullanıldığı halde kasma donma varsa zaten yetemediği için yüzde yüz çalışıyordur tabi virüs sebebli değilse.

İşlemci yüzde yüz kullanıldığı halde kasma donma varsa zaten yetemediği için yüzde yüz çalışıyordur tabi virüs sebebli değilse.
Virüs olacağını sanmıyorum, antivirüs programı var. Sürekli yüzde yüz değil de %95-%100 arasında seyir eden oyunlar var. En rahatsız edeni belki bilirsin Pubg Mobile Emülatör var, onda yaşıyorum.Normalde %60-80 arasında kullanırken, ara ara %100 vurup kasma, donma yapıyor. Bu anlarda sistemin donmasın, gerekiyorsa oyun kassın istiyorum.

FPS sabitlersen çözülür bir ihtimal, yada yapabiliyorsan 2K, 4K gibi yüksek çözünürlüklerde çalıştır.

Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik - Güç Seçenekleri bölümüne gidin. Burada kulladığınız planın karşısında yer alan "plan ayarlarını değiştir" kısmına basın.

Sizi bu ekran karşılayacak. Burada "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" kısmına basın.

Bunun gibi bir ekran gelecek. Biraz aşağıya inip "işlemci güç yönetimi kısmına basın. Burada "en yüksek işlemci durumunu" %95, "en düşük işlemci durumunu" da %10 yapın. Tamam deyip çıkın.

Bunu yaptıktan sonra işlemci kullanımı 95'e çıkınca drop yemeye başlamayacak mı? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa?

Bunu yaptıktan sonra işlemci kullanımı 95'e çıkınca drop yemeye başlamayacak mı? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa?
Konu sahibi işlemci kullanımını limitlemek istemiş. Ben de onu gösterdim. Eğer doğru anladıysam sorunu darboğazdan veya işlemcinin ısınmasından kaynaklanıyor.

Bu işlemciyi alarak zaten sınır getirmişsin. Şimdi yanlış çözüm yoluna gidip işini iyice zorlaştırıyorsun. İşlemciyi yenileyecek bütçen yoksa soğutmayı iyileştirmeni öneririm.

FPS sabitlersen çözülür bir ihtimal, yada yapabiliyorsan 2K, 4K gibi yüksek çözünürlüklerde çalıştır.
Çözünürlüğü arttırınca işlemciye binen yük artmıyor mu?

@Windows 7

Amaç zaten uygulamanın işlemciyi %100 kullanımına götürüp sistemi dondurmaması. Misal o uygulama harici sistem arka planda işlemcinin %10'unu kullanıyor. Geriye %90'ı kalıyor. Kullandığımız uygulama %85'i geçmemeli ki sisteme %5 lik bir boşluk kalsın. Yani bunu demek istiyorum.

@NC812

İşlemci 5-6 yıllık, teknik olarak bir sıkıntısı yok tabi günümüzün oyunlarına doğal olarak yetmeme durumları olabiliyor. Aldığım zamanlarda işimi yeterince görüyordu zaten. Bende isterim işlemciyi yenilemek ama seninde tahmin edeceğin gibi olay sadece işlemcide kalmayacak, bunun yanına anakart, ram ikiliside gelecek. Almışken iyisi olsunda işin içine girince, güncel kurla beraber sana bu 3'lü en az 5-6 bin TL ye gelecek. Uygulamalar sadece var olan şartları en iyi değerlendirmek için.

Not: Isınma ile ilgili bir sıkıntı yok, zaten Msı Afterburner tüm oyunlarda açık oluyor,oradan takip ediyorum sürekli.

Son düzenleme:
Demek istediğini anladım, onun uygulamaya yönelik bir yolu yok diye biliyorum. Ayrıca çözünürlük artarsa yükü ekran kartı üstlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…