i5 4690 CPU kullanımına nasıl sınır getirilir?

Makaleler
3
i5 4690 işlemci kullanıyorum. Bazı oyunlarda işlemci %100 dayanıp kasma, donma yapıyor. İşlemci kullanımını tüm uygulamalar için %95'den yukarı geçmeyecek şekilde sınırlandırabilir miyiz? Yani misal a oyunu işlemciyi %100 getirip kasma donma yaparken, bu işlem sonucunda %95'den yukarısını kullanamadığı için kasmaların önüne geçilmiş olacak. Bunu yapabilecek bir uygulama var mı ve nasıl yapılır bir video, açıklama var mı?

4690 kötü bir işlemci değil en azından pubg emülatör de yüzde yüz çalışmamalı bir yerde terslik olduğu belli. Benim eski işlemci 4590 bile bf1 64 kişilik haritada sıkıntı çıkarmazdı. Daha önce de dediğim gibi virüs kaynaklı olabilir yada emülatör ayarları varsa gözden geçirin son çare format atın.

Hocam emülatör kaynaklı bir genel bir sorun var sanırım, emülatöre 2 çekirdek verince oyun kasıyor, 4 çekirdek verince de çatışmalarda emülatör sistemi kilitliyor. 4 fiziki 4 sanal olarak 8 çekirdek olsaydı sanırım bu emülatörde sıkıntı olmazdı. Arkadaşta 6 fiziki 6 sanal çekirdekli işlemci var, full ayarda çok çok hafif kasma dışında bir sıkıntı yok diyor. Biz ayarları fullesekte diplesekte değişmiyor. Buradan yola çıkarak ya 4 çekirdeğin 3'ünü oyuna atayacağım ki nasıl yaparım bilemiyorum ya da emülatöre cpuyu kullanmada sınır koymam gerekecek. İşte bunu nasıl yaparım onu araştırıyorum.

Yinede ne olursa olsun o işlemci rahatça yetmeli emülatöre. Kaç çekirdek kullanacağı emülatör ayarlarında varsa vardır yoksa zor gibi. Mesela bluestacks da kaç işlemci kullanacağının ayarı vardı.

2-4-8 çekirdek ayarları var, belki bilirsin Gameloop emülatörü. HDR 1080p bile çatışma dışında 70-80 FPS'de çalıştırıyor, lakin çatışmalarda FPS drop oluyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…