i5 4690 Sistem Yükseltme

Pek oyun oynayan birisi değilim bu aralar sadece ara sıra PUBG Lite'a takılıyorum. Ama tabii yine belli olmuyor bir ara BF1 almıştım bir süre oynadım. Aklımda hep oyunlara dalasım var ama bir türlü giriş yapamadım

Sistem özelliklerim; Gigabyte H81 anakart, i5 4690, 2x4 GB RAM, RX 470 4 GB Ekran Kartı, Samsung 250 GB SSD

RAM güncellemesi yapmayı düşündüm ama bu RAM'leri satıp 2 tane 8'lik DDR3 almak geriye doğru yatırım gibi olur diye düşünüyorum. Anakartımı alırken 2 RAM slotlu almışım bu yüzden sıkıntı oldu açıkçası.

Ama aklımdaki soru acaba değer mi şu an için? Çünkü ekran kartını değiştirmem şu an için pek mümkün görünmüyor. Yani RX 470 'i satıp en azından 1000 TL koymam lazım ki belki RX 590 falan alabileyim.

Şu an ki sistem parçalarını toplam kaça satabilirim acaba?

Aklımdaki sistem; MSI B450 Gaming Plus, Ryzen 5 3600, Corsair 2x8 3000 MHz RAM.

Bana ne kadar faydası olur sizce? Yani 10-20 FPS artışının benim için çok bir önemi yok. Ama ileri de ekran kartını güncelleyecek isem şimdiden bu sisteme geçmek bir avantaj olur mu sizce?

Bütçem kısıtlı olduğu için bu muhakemeye dalıyorum

Son düzenleme:
Kaça satacağınızı bilmiyorum, 2. el piyasasına bakmak gerek. R5 3600 ve 16 GB RAM çok iyi olur, ileriye dönük. RTX2070 seviyesi ekran kartına kadar çıkarsın rahatça. Bütçen yeterse geç.

Teşekkürler hocam. Yani RTX2070 lere çıkmam mümkün değil. Zaten o kadar oyunların da hakkını vereceğimi düşünmüyorum. En fazla dediğim gibi RX590 veya belki 1660ti olabilir. Bu günkü fiyatlara bakacak olursam.

Şu anki sistemin bile kötü değil. Yeterli aslında. Ama satıp dediğiniz sisteme geçerseniz tabii ki çok daha iyi performans alırsınız.

Teşekkürler hocam. Evet aslında pek bir sıkıntısını yaşamıyorum. BF1 oynarken bile açıkçası 8 GB RAM'in bir sıkıntısını hissetmedim diyebilirim.

Ancak birde şu var. Belli zamanlarda sistem terfi olmazsa bu sefer ilerde tamamen sıfır bir sistem toplamanız gerekiyor. Bu da daha büyük bütçeyi birden çıkartmak demek olduğundan bütçe olarak sizi daha zor duruma sokabiliyor.

Bunları bilmiyordum hocam teşekkürler. O zaman 1660 yada 1660ti ye yöneleyim. Tabi bu terfiyi sistemi güncelledikten bir süre sonra yapacağım için bu sisteme yeni ekran kartı güncellemesi yapmayı şimdilik düşünmüyorum. Yoksa haklısınız bu sisteme bu kartlar darboğaz yapacaktır mutlaka. Çok bilgim olmasa da

Doğru. Sistemi 2000-2500 TL arası satmaya çalışın. Sonra da para ekleyip yeni bir sistem alırsınız.

Doğru. Sistemi 2000-2500 TL arası satmaya çalışın. Sonra da para ekleyip yeni bir sistem alırsınız.

Yani sistemi komple değil de anakart işlemci ve RAM satsam olur. Çünkü PSU olarak High Power Absolute 650W kullanıyorum. Kasa olarak ise bir zamanlar Amazon'dan uygun fiyata aldığım Thermaltake View 27 var. SSD zaten mevcut 2 tane HDD var.

Yani sistemi komple satıp yeni sistem arayışına girmek yerine terfiye uygun parçaları alıp eskilerini satmak bana daha mantıklı göründü.
Vatanda MSI B450 Gaming Plus anakart'taki indirimi (584 TL) görünce dayanamadım aldım

Uzun süredir takip ettiğim bir anakart. OC yapacağımı sanmıyorum ama hem ATX olması hem 4 RAM slotu olması ve renkleri hoş duruyor. Yani 500 liradan aşağı pek anakart bulunmuyor bu şekilde.

Son düzenleme:
Öyle yapmanız daha iyi olur. Aldığınız anakart da gayet iyi ama Ryzen 5 3600'ü kullanmak için 2000 serisi bir işlemci ile BIOS güncellemesi yapmalısınız bilesiniz.

Öyle yapmanız daha iyi olur. Aldığınız anakart da gayet iyi ama Ryzen 5 3600'ü kullanmak için 2000 serisi bir işlemci ile BIOS güncellemesi yapmalısınız bilesiniz.

Haklısınız araştırırken bu bilgiye denk geldim. Tercihimde küçükte olsa MSI anakartın işlemci ve RAM olmadan USB'den direk BIOS güncellemesi yapması da etkili olmuş olabilir. Biraz da ona güvendim açıkçası. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…