i5 4690 ve GT 730 Sistem İçin Yükseltme Önerisi

irfansss

Centipat
Merhaba. 6 yıl önce topladığım sistemimi yükseltmek istiyorum ama açıkçası ne yapacağım hakkında bir fikrim yok, size danışmak istedim.

• Intel Core i5 4690 @ 3.50GHz
  • 8,00GB Single-Channel DDR3 @ 800MHz
  • ASUSTeK COMPUTER INC. H81M-PLUS (SOCKET 1150)
  • 2047MB NVIDIA GeForce GT 730 (ASUStek Computer Inc) *ESKİDEN R9 270X VARDI AMA BİR ANDA YANMIŞTI YERİNE GEÇİCİ OLARAK BUNU TAKTIM. *
  • 931GB ATA WDC WD10EZEX-00B SCSI Disk Device (SATA)

Beklentilerim ise şu anki güncel oyunları orta ayarlarda 60-80FPS alsam yeterli.

İşlemcimin yeterli olacağını düşünüyorum, ekran kartını değiştirmek şart, RAM ise MHz'i düşük. Bu önemli dezavantaj oluşturur mu bilmiyorum.

Yoksa sistemi satıp sıfırdan yeni bir sistem mi kurmalıyım? Eğer onu yaparsam bu bilgisayar kaç TL civarı eder?

Düşüncelerinizi bekliyorum iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemciniz gayet gtx 1060,1070 veya rx 580 vega 56 gibi ekran kartları düşünebilirsiniz
anakartınızın desteklediği türden iyi bir ram alırsanız bence sizin için yeterli olur

Hocam anakartınız DDR3 RAM slotu desteklediğinden RAM konusunda pek bir yükseltme yapmanızı önermem. Zaten 8 GB RAM şuanda günümüz oyunları için en azından yeterli. Sizin ilk önceliğiniz ekran kartınızı yükseltmek olsun. GT 730 hiç iyi bir ekran kartı değil. Güç kaynağınızın hangi marka ve kaç Watt olduğunu yazarsanız size ekran kartı önerisinde bulunabilirim.

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Fazla masrafa girmeden sadece RX 570 almayı düşünüyorum. Güç kaynağım kaç Watt bilmiyorum ancak öğrenmeye çalışacağım.

Hocam ekran kartını almadan önce kesinlikle güç kaynağı markanızı ve Wattını buraya yazınız. Ekran kartını besleyemeyebilir güç kaynağı.

Hocam ekran kartını almadan önce kesinlikle güç kaynağı markanızı ve Wattını buraya yazınız. Ekran kartını besleyemeyebilir güç kaynağı.
Hocam kasayı söküp bakmam lazım galiba daha kısa bi yolunu biliyorsanız söyleyebilirsiniz. Çok teşekkürler.
500 Watt hocam. Thermaltake LT-500AL2NL uygun mudur rx 570 için?

Son düzenleme:
Hocam kasayı söküp bakmam lazım galiba daha kısa bi yolunu biliyorsanız söyleyebilirsiniz. Çok teşekkürler.

500 Watt hocam. Thermaltake LT-500AL2NL uygun mudur rx 570 için?

Hocam 450 Wattlık bir PSU rahatlıkla çalıştırabiliyor. 500 Wattda sorun yaşayacağınızı sanmam.

Hocam RX serisi kartlar mı düşünüyorsunuz? Wattman ve ısınma risk oranı fazla olduğu için riske girmeden alabiliyorsanız GTX serisinden 1660 öneririm. Risk alabilirim derseniz RX alın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı