i5 4690 ve GTX 970'li Sistem Ne Kadar Gider?

DeathStars

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, ben Vatan'dan 2014 senesinin Aralık ayında topladığım bu PC'den hala memnunum ama piyasadaki yeni teknolojiyle çıkan ekran kartı, işlemci, anakart vs. takip ediyorum ve benim PC'deki bazı parçaların yaşlandığını gördüm. O yüzden ileri zamanlarda PC için upgrade yaparken aklımda fikir bulunsun diye sizlere birkaç soru soracağım.
Sistem:
  • Intel i5 4690 İşlemci
  • Nvidia MSI GTX 970 4 GB Ekran Kartı
  • 16 GB RAM
  • 1 TB Seagate Harddisk+120 GB Samsung SSD
  • 600 Watt 80+ Bronze Power supply
  • MSİ Z97 Gaming 3 Anakart
  • Zalman Z3 Plus
1. Kabaca bu sistem 1080P Ultra+High ayarlarda kaç sene gider?
2. Ekran kartı 79 derece %75 fan hızı oluyor (Yük altında) normal midir upgrade gerekir mi?
3. İşlemci genel olarak 60 altında seyrediyor (Yük altında) performans sorunu olduğunu sanmıyorum ama kaç yıl daha dayanır işlemci?
4. Sistemi upgrade yapmak istesem anakart, RAM ve kasayı değiştirmek zorunda kalır mıyım?
5. Anakartımı çok araştırmadan almıştım, iyi bir seçim mi olmuş, kötü mü?
6. RAM'lerin 1600 MHz olması sıkıntı yaratır mı?
Bu sorulara cevap verirseniz çok memnun olurum, ayrıca başka tavsiyeniz vs. varsa açığım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) 1-2 yıl gidebilir ancak oyuna göre değişebilir.
2) Yük altında normal.
3) Normal. Tahminimce yine 1-2 yıl.
4) İşlemcinizi i7 4790K yapabilirsiniz. Ancak eğer daha yeni nesil işlemci alacaksanız anakartı da değiştirmelisiniz. Yeni alacağınız anakart büyük ihtimalle DDR4 olacağından ramleri de değiştirmek zorundasınız. Kasayı değiştirmenize gerek yok.
5) Hayır fazla sıkıntı yaratmaz. İleride bir sorun olursa DDR3 3200 MHZ'ye kadar yeni ram alabilirsiniz

DDR3 RAM'e sahipseniz ekran kartını,işlemciyi,RAM'leri satıp GTX 1050 alınıp yanına i7 4790K alınıp 4+2 RAM alabilirsiniz herhalde.

Gayet iyi bir sistem İleri ki oyunlarda da sorun yaşamazsın 1080p'de.

Sistem genel olarak halen ideal seviyede. DDR4 sisteme güncellemek isterseniz de işlemci en az i5 8400 seviyesinde olmalı, aksi halde güncellemeye değmeyecektir. Ama bence şu an yapılabilecek en iyi şey K serisi bir i7 işlemciye terfi etmek olur. GTX 970 artık güncel AAA oyunlarda 1080P ve ultra ayarlarda 60 FPS için yetersiz kalmaya başlamıştır bile. Ama ufak tefek ayarlamalar ile yüksek-ultra ayarlarda sorun yaşatmaz. Ekran kartı piyasası birazcık daha durulmadan ekran kartında güncellemeye gitmenizi de tavsiye etmem şimdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…