i5 4690K, Asus Z97 Pro Gamer, GTX 970 OC Sistem Yorumu

ali demirbaş

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Seneler önce almış olduğum laptop artık emekli olmak üzere. Zaten yıllardır masaüstü sistem kurmak istiyordum, galiba zamanı geldi. Parçalar aşağı yukarı kafamda belli ama hangi marka/model olacakları konusunda pek emin değilim, yardımcı olursanız sevinirim;

CPU: i5 4690K
Anakart: Asus Z97-Pro Gamer/1150
GPU: Asus GTX970 OC
RAM: Kingston Beast 2X4GB, DDR3, 2133 MHz
SSD: Kingston 240 GB
CPU Cooler: Cooler Master Seidon 120V
PSU: Fractal Design 750W Integra Black
Case: Fractal Design Define R5

Aklımdaki parçalar bunlar arkadaşlar, monitörüm var. Bunların olduğu bir sistem oyunlardan (mesela Far Cry4) kaç FPS alır ve bu sistem beni kaç sene götürür? Yorumlar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM olarak 1600MHz yeter, fazlasına gerek yok. SSD açısından her türlü Samsung 850 serisi daha iyi, ona yönel. Seidon 120V soğutma açısından fiyatının hakkını veremiyor. En iyisi sen 212 EVO'a bak. PSU bu sisteme çok fazla ve gereksiz. Cooler Master RC-K380 yetecektir fazlasıyla. Bu durumda o kasaya da gerek kalmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Öncelikle ayrıltılı yorumun için teşekkür ederim, Fps videoları falan inanızmaz hoşuma gitti ve işime yaradı. Fakat söylediğin bazı markalar ile ilgili biraz sorunum var Ben, çokta iyi olmayan bir balkan ülkesinde doktorluk yapıyorum ve burada güvenebileceğim 2 adet pc firması var, biri Asus ve Kingston ağırlıklı diğeri ise Msi ve Corsair. Yani Samsung ssd yi bulmam oldukça zor. Ramlere gelince, Kingston Beast (2133mhz) ile Corsair Vengeance(1600mhz) ın fiyatları tamamen aynı. Bu yüzden almışken 2133mhz almak daha mantıklı olmaz mı ? Son olarak, Fractal Design R5 kasanın rengi olsun sadeliği olsun çok hoşuma gitti o yüzden kasa seçimim o olacak sanırım. İyi günler dilerim

Saydığınız tüm markalar güvenilirdir. RAM'lerin frekansının oyun performansına etkisi çok yoktur. CL değeri 9 olan bir bellek almanızı öneririm. Fractal markasını Türkiye'de bulunan Phoneix markası da kullanıyor. İncelemesi de mevcut Technopat Youtube kanalında. Kasa gerçekten hoş ve güzel.

Teşekkür ederim. Fractal"ı Türkiye de bulabileceğimi bilmiyordum

Peki sizce işlemci yeterli mi yoksa i7 4790k almamı önerir misiniz ? Ve hava soğutma yerine sıvı soğutma takmak istiyorum. Önerebileceğiniz fiyat/performans olarak iyi olan bi sıvı soğutma var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…