i5 4690K ile GTX 1080 kullanmak

mehmetpektas12

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1080 almayı düşünüyorum fakat i5 4690K kullanıyorum ve muhtemelen darboğaz yapacak. 1080'in fiyatı zaten malum işlemciyle ekran kartını aynı anda alamam 1-2 haftaya ekran kartını ardından ekim gibi de işlemciyi yenilemeyi düşünüyorum. Bu 2 ayda çok sıkıntı yaşar mıyım? Veya darboğaz yapmamasını sağlayabilir miyim? Ne kadarlık bi performans düşüşü olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
1080P'de kullanacaksanız darboğaz göreceksiniz orası kesin, V-SYNC kullanarak 60 FPS sabitlerseniz hem görüntüyü darboğazdan da bir nebze kurtulmuş olursunuz, hem de FPS dalgalanması yaşamazsınız. Akıcı ve stabil oyun keyfi sunar.

G4560 ile denendi GTX1080. Monitörünüz hakkında bilgi verir misiniz?
Monitörü değiştirmek en son yapacağım şey şuanda AOC I2276VWM kullanıyorum. şuan düşüncem 1-2 hafta içinde ekran kartını alıp eylül sonu gibi İ7 4790K almak ardından bikaç parçayı daha yükseltmeyi düşünüyorum en sonda 4K bi monitör almayı planlıyorum fakat bi 5-6 ay 1080P ile idare edeceğim gibi gözüküyor.
Anakartınız destekliyorsa ve yeterli soğutmaya sahipseniz işlemciye Overclock yaparak bir miktar performans artışı elde edebilirsiniz.
Evet destekliyor, fakat yapsam dahi gene darboğaz olacak o kesin amacım Eylül sonuna kadar şuan oynadığım oyunları sıkıntısız bi şekilde oynayabilmek. Ne kadarlık bi performans düşüşü olur onu öğrenmek istiyorum. Zate şu sıralar fazla oyun oynamıyorum PUBG ve R6S oynuyorum bu 2 oyunda sorun yaşamasam yeterli benim için.

Şu anda Gtx 1080'e rahatça (hız aşırtma yapmadan) yetecek işlemci olarak intel tarafında hangi işlemciler var?
İ7 işlemcilerin hiçbirinde sorun olmuyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı