i5 4690K Intel ve Nvidia Sistem

Qwerty delisi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar. Uzatmıyorum başlıktan anlaşılacağı gibi 2-3 hafta iyi-kötü bir analiz yaparak şöyle bir sistem topladım. Sorularımı ise en aşağı koyacağım ilgilenirsiniz artık :D

i5 4690K(Overclock yapmayı düşünüyorum. Nasıl olacak bir fikrim yok. Gerekli konu ve videoları atarsanız sevinirim.)

Gaming 5 msi z97(Aslında z87-g45 almayı planlıyordum ancak sadece tasarımı çok hoşuma gittiği için bunu almaya karar verdim. Neden gaming 3 değil de 5 ozaman derseniz bari almışken tam al mantığıyla ilerledim. Yine de eleştiriye açık. Ayrıca ekran kartı için kaç tane PCI slotu olduğunu anlayamadım bilen varsa beni aydınlatsın.)

CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram " Corsair 8Gb Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar " (Daha sonra bir 8gb lık aynısından takviye yapacağım ancak ihtiyaca göre değişecek. Şimdilik böyle sayın :D )

Asus GTX760 DirectCU II O.C. (4690K nın overclocklu halinde bile gayet uyumlu olacağını düşündüğüm gayet uygun iyi performanslı beni yarı yolda bırakmayacak bir ekran kartı şahsen. Anakartta PCI sayısını sormam da zaten olur da ekran kartı ihtiyacı duyarsam diye sorduğum bir soru. Biliyorsunuz broadwell olayları falan işlemci değiştirebilirim.)

COOLER MASTER CM693 + SEIDON 120V SIVI SOĞUTMALI MidT ATX SİYAH KASA ( İncelemesinde etkilendiğim güzel bir kasa. Sıvı soğutması beni cezbetti. Ayrı ayrı soğutmaya vesaireye pek para vermeyi seven birisi değilim ayrıca tasarımı da sade ve hoş o yüzden bunu seçtim. Kablo kontrolü de cabası tabii :D )

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata ( Orta büyüklükte makul bir harddisk çok da birşeyi yok 500 gb bile alabilirim :D )

Corsair 120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (SSD yi hiber fiber artık her ne kadarsa istediğim oyun yazılımları çalıştırması için, en önemlilerini yani, aldım. Pek büyük birşey seçmedim dediğim gibi sadece önemlileri koyacağım. Yine de eleştiriye açık.)

COOLER MASTER RS 550 SILENT PRO GOLD ( Kasamın dez-avantajlarından biri olan psu eksikliğini bu gold madalyalı sessiz vatandaşla gidermeyi planlıyorum. Bu parçalara güç yetirip yetiremeyeceği bende bir şüphe uyandırdı açıkçası.)

Hepsi toplam 2840 Tl dir monitör dahil değil. Eğer bir tavsiyeniz varsa(monitöre epey önem veriyorum ince, görüntü kalitesi yüksek birşey olmalı fiyat fazla uçmasın sisteme uygun bişey işte :p) yoruma alalım :D

Tavsiyelerinize ve eleştirilerinize açıktır. İyi akşamlar tekrardan.

Küçük bir not: Windows orjinal alamayacağım maalesef. Forumun korsana destek vermediğini biliyorum ama bana bu konuda bilgisayarı ilk açarken ne/nasıl yapmam gerektiğini söylerseniz çok güzel olur. Kendim format attım şimdiye kadar ama free-dos pc ye hiç sistem yüklemedim.

1- Technopat'ın Youtube hesabından Overclock rehberini izleyebilirsin. Z97 Gaming 5 gibi UEFI BIOS'a sahip anakartlarda zaten tek tuş ile O.C yapabiliyorsun, dert etme orasını.

2- Karar senin. Z97 Gaming 5 gayet sağlam bir kart. PCIe yuvası şunlar oluyor fakat verdikleri güç yukarıdan aşağıya doğru sıralanıyor. (Örn: En üstteki PCIe 3.0 X16, altındaki PCIe 3.0 X8 gibi.)

oc-essentials-schema.jpg

3- RAM seçimleri gayet başarılı. Değişip değişmemek sana kalmış.

4- Bu bileşenlerin yanında GTX760 yerine R9 280 veya R9 285 tavsiye ediyorum. R9 serisi parasının hakkını GTX700 serisine göre kat kat veriyor. Tercih R9 280 olmalı.
Ekran kartını buradan alırsan yaklaşık 60TL kar edersin. Montajını yapmak zaten zor değil.
5- İşte bu seçim yanlış. Kasa gayet iyi görünse de içerisinde gelen sıvı soğutma rezalet. Pompası ayrı dert, fanı ayrı dert. Ayrıca 136TL'ye gidip Cooler Master TPC-612 alıp, keyfine bakarsın. Boşver sıvı soğutmayı.
Seçimler bunlar olmalı kesinlikle ;)
6- Gayet doğru bir seçim. Sakın ola 500GB düşürme.

7- Bu seçim de maalesef ki yanlış. SSD konusunda güveneceğin tek firma Samsung olmalı. Öncü ve lider bir marka ;)
8- Güç kaynağı seçimi oldukça lüks, hiç gerek yok. Sistemini 600W kaliteli bir güç kaynağı rahatlıkla besler, işin Gold kısmına falan girme ;)
9- Monitör önerisi istemişsin, hemen yapalım ;)

@Silinen üye üstad özür dilerim biraz geç oldu engelim vardı. Başlayalım, GTX760 seçmemin başlıca nedeni HackInTosh yapma ihtimalim var. O yüzden seçmiştim. Eğer ciddi bir fark varsa R9 280 alıp daha sonra ikinci bir ekran kartı olarak nvidia bir ekran kartı alabilirim. Kasa hakkında Zalman z11+ düşündüm ben. Kasanın dıştan görünüşüne önem veriyorum. Ayrıca sıvı soğutmaya gönül verdim sessiz çalıştığını okumuştum bi yerde aslı varmıdır bilemem. Acaba mümkünse bir sıvı soğutma önerirmisiniz ? Monitör konusunda ince çerçeve istiyordum o yüzden yeni bir konu açtım ve aldığım bir cevap da şu vardı. " Asus 23" Vx239H Geniş Ekran ips-Led Monitör - Vatan Bilgisayar " buna karar verdim. Daha başka yazıcağınız herşeye açığım lütfen yazın. Bu arada video çekimi vs yapabilirim render için de kullanacağım makineyi. O açıdan 4690k o.c. yeterli olacakmıdır ? Profesyonel değil çeviri videoları belki oyun videoları için yani. 1 saatlik videoyu 3 saatte renderlamayacak kadar olsun yeter. Teşekkür ederim

Hackintosh ise kesinlikle Nvidia.
Z11'e bakma, Z3 Plus'i sec.
Sivi sogutma olarak Thermaltake Water 3.0 Performer alin.
Monitor gayet iyi.
4690K yeterli olur.

@Silinen üye @Mehmetozkan45 bana yardımcı olduğunuz için ikinize de teşekkür ederim dostlar. Kararım şu parçalar da oldu.

İ5 4690K cpu
MSI z97 gaming 5 main board
zalman z3+ kasa
cooler master rs600 psu
corsair8gb vengeance ram
asus 23" vx239h monitors
gtx760 graphics card
Seagate 3.5" 1TB hdd
samsung 120gb 840 evo ssd

Hepinize teşekkür ederim. Kasayı uzun vadede toplayabilirim ancak bilirsiniz öğrenci hali :D Bu arada sahte yazılım desteklemiyorum ancak windowsun ücretleri biraz uçuk. Öğrenci belgesi vs indirim sağlıyorsa öyle alabilirim (Lise 1. sınıf öğrencisiyim) bilgisi olan varsa yeşillendirsin :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı