I5 4690k işlemciye en iyi overclock nasıl yapılır?

Tarık Kavas

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben işlemci, RAM ve ekran kartıma overclock yapmak istiyorum ama pek anladığım söylenemez. Birileri overclock nasıl yapacağıma yardım ederse çok memnun olacağım.

• CPU: I5 4690k
  • GPU: MSI GTX 970 4G
  • Anakart: MSI Z97 Gaming 5
  • RAM: Corsair Vengeance 1600 MHz
  • CPU Soğutucu: Cooler Master Hyper 212

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına overclock için linkini atacağım konudaki yorumlarıma bakabilirsin.
RAM'lere dokunmanı tavsiye etmem. Stabiliteyi yakalayana kadar çok sık mavi ekran ve reset hataları oluyor. Uzman değilsen çok uğraştırır.

İşlemci için ise mesela 1.2v voltaj ile 4.2 GHz frekansa getir. Prime95 ile en az 30 dk sistemin stabil olduğuna emin ol. Diyelim bir hata yok ve sistem stabil. Frekansı 4.3 GHz getir. Aynı şekilde sistem mavi ekran verene yada restart atana kadar frekansı arttırabilirsin. Diyelim 4.4 GHz için 1.2v yetmedi ve sistem restart atıyor. Voltajı 1.250 olarak ayarlayıp dene. Bu şekilde ince ayar vererek en sağlıklı ve stabil ayarları kendin bulmalısın. Her işlemcinin kalitesi ve overclock potansiyeli farklıdır. Bu arada yukarıda verdiğim değerler tamamen örnek olması açısındandır. Kendin en iyi frekans ve voltaj ayarlarını bulmalısın.

Ben turbo boost ayarını kapatamadığımdan sadece açılışta oc yapabiliyorum. Pc açıldıktan 2-3 saniye sonra 3.5 ghz olarak tekrar geri dönüyor. Turbo boostu disable olarak seçsemde, kendini yeniden enable olarak ayarlıyor. Yardım edebilirseniz sevinirim. Sistemim i5 4690k + z97 ar.
Fsp yükselterek bir miktar oc yapabiliyorum. Çarpanları 35x den yukarıya çektiğim zaman, turbo boost otomatik olarak enable haline geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı