i5 4690k Sisteme PSU tavsiyesi

mechanix

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Bu sistem için kaç watt PSU almam gerekli? Modüler PSU tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Sistem;

• ANAKART:GİGABYTE Z97X-GAMİNG 5
  • İŞLEMCİ:İNTEL CORE İ5 4690K
  • BELLEK (RAM):CORSAİR VENGEANCE PRO DDR3-2133Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL
  • EKRAN KARTI:MSİ GTX 980 GAMİNG 4G
  • KASA:ZALMAN Z11 NEO
  • SOĞUTUCU:NOCTUA NH-D14
  • HDD:WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi 144hz bir monitör ile kullanmayacaksanız, gtx 980 için fazladan vermiş olduğunuz 800 lira boşa gider. Seçmiş olduğunuz anakart gerçek,dijital 8 fazlı bir anakarttır. Mosfetler vishayin powerpak modelidir. Kaliteli bir sıvı soğutma ile o işlemciyi 5.0ghz gibi bir değerin üstüne rahat çıkarırsınız. Burda asıl önemli olan soru şu: Böyle bir hıza ihtiyacınız var mı? O işlemci için en ideal değer 4,5-4,6ghz. Bunun içinde gerçek 4 fazlı ve 4 doublere sahip bir anakart yeterli olur. Msi z97s-SLI plus bana göre yeterlidir. 2133mhz bellek yerine 1600mhz bellek seçin. Soğutma olarak da cooler master hyper 412 fazlasıyla yeterli olur. Bu değişikleri yaparak sisteme bir de ssd ekleyebilirsiniz. Verdiğim bilgiler kafanızı karıştıran ayrıntılar gibi görünebilir ama bu iş tamamiyle matematiktir ve önemli olan ödediğiniz paranın karşılığını almaktır.

Hugues de Payen tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Yorumunu okurken sanırım yanlış tercihler yaptım diye düşündüm içimden. Ben açıkcası değiştirmemin zor olduğu ve oyun performansına en fazla etki eden bileşenlere ağırlık vermiştim. Monitörüm oldukça eski. Kasayı şimdilik 42 inch full HD TV ye bağlamayı düşünüyorum. TV'lerin hertz değeri monitöre oranla daha yüksek oluyor diye biliyorum. RAM konusunda son derece haklısınız. Gerçekten 2133 MHz gereksiz. Anakarta gelince aslında MSI z97 Gaming 5 anakartını düşünüyordum. Sosyal'de bir arkadaşın tavsiyesi üzerine gigabyte z97x gaming 5 anakartını tercih etmiştim. Aralarında sadece 40 tl gibi bir fiyat farkı var ve çift BIOS gibi özellikleri bana cazip gelmişti. Fakat açıkcası bu kadar hıza ihtiyacım var mı bilmiyorum. SSD ise 120 GB almak hiç mantıklı gelmiyor bana. Sistem ve GTA V bile kurulamayabilir. 250 GB'lık EVO 850 modelini daha sonra alırım diye düşünüyordum açıkcası. Sizce bu durumda sistemde neleri değiştirmeliyim? Teşekkürler.

O zaman şöyle yapın; SSD olarak 250 GB tercih edin. Bende şu an Samsung evo 120 var ve iki tane oyun yükleyemedim açıkcası. AC Unity ve Dragon Age Inquisition SSD'ye sığmadı. Bu benim için bir sorun değil. Çünkü SSD'yi oyunlar için değil, sadece belli programların hızlı çalışması için kullanıyorum. Ama siz oyunları SSD'den oynamak istiyorum diyorsanız 250 GB daha iyi bir tercih olacaktır. İşlemci soğutucu için dediğim soğutucu fazlasıyla yeterli olur.

@Hugues de Payen Selamlar benim elimde de hali hazırda şu ürünler var;
-Cooler Master 690 III
-Seidon 120V Sıvı Soğutma
-İntel İ5 4440

Şu ürünleri alsam paramın karşılığını alırmıyım ?İleride işlemciyi değiştireceğim için anakartı böyle seçtim ileride oc yaparım diye düşünüyorum.

-MSI Z97 Gaming 5 (570tl)
-MSI Gtx970 (1350tl)
-GSKİLL 8GB(2x8GB) RipjawsX DD3 1600Mhz (260tl)
-Samsung 120 GB 840 EVO SSD (240tl)
-Cooler Master: Silent Pro Gold 550W (270tl)

1. Bu sisteme rahatlıkla i7 islemci konulur.
2. SSD eksik? Elinde var mi?

SSD 240GB alabilirsin ASUS H81 GAMER anakart alırsan. 120GB günümüz şartlarında yeterli değil, üstelik 240GB modellerde daha fazla kanal olduğu için biraz daha hızlı olur. Sadece tavsiye.

Oyun sistemi topluyorum. i7 islemciye gerek yok.

@Muharrem Kılıç Cezalı olduğum yazamadım. Seçtiğiniz anakart pahalı ve o işlemci için gereksiz. Msi h97m-g43 M2 desteğinden dolayı yeterli olur. M2 veya sata express önemli değil derseniz; msi h81m-eco veya msi b85m-e45 yeterlidir. SSD olarak evo 840 veya 850 almakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…