i5 4690K Sisteme Windows 10 ve 8 Kurulmuyor

Baturalpyasar

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar sevgili dostlar,

Büyük bir sıkıntım var. Windows 8 ve sonrası hiçbir işletim sistemimi bilgisayarıma kuramıyorum, oysa ki bilgisayarımın özellikleri gayet yeterli ve ben de Windows 10'u deneyimlemek istiyorum. Bilgisayarım :

İşlemci : Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz
Anakart : Asus Z97- Pro Gamer
Ekran Kartı : Asus Strix GeForce GTX 970
Bellek : Gskill 8GB (2x4) Ripjawx DDR3 1866 MHz
Bios Sürümü : 21/05/2015 Ver: 21.06

Şimdi ise sorunumu detaylı bir biçimde açıklamaya geleyim. Öncelikle Windows'un resmi güncellemesi bile çalışmıyor, şöyle ki güncel işletim sistemim Windows 7 SP1 ve Windows 10'a ücretsiz yükseltme yapmaya çalıştığımda her ama her seferinde sürücüleri yüklemeye başladığı zamanda hata veriyor ve kapanıyor. ISO dosyasını USB belleğe atıp yapmayı da denedim fakat bu seferde "Windows, gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir." hatasını alıyorum. Aynı hata Windows 10 kurulumunda da karşıma çıkıyor. İşlemlerim sırasında Windows 8 kurmaya çalıştım ve bu hatayı aldım, ardından Windows 7 gayet akıcı ve hızlı bir biçimde kuruldu. Sonrasında ise Windows 10'u kurmayı denedim ve aynı hatayı tekrar aldım. İşin garip yanı ise 2 Farklı USB bellek ve Her yükleme işlemini tekrar denemek için DVD'ye yazarakta yapmaya çalışsamda hiçbir sonuç alamadım. Sebebi nedir en ufak fikrim bile yok ve yardımlarınızı bekliyorum.

Özet Geç :
"Güncel işletim sistemim Win7 SP1"
"Windows 8 ve üstü kurulmuyor."
"ISO USB-DVD Kurulumda -Gereken Dosyalar Yüklenemiyor- hatası veriyor."
"Resmi yükseltme uygulamalarında -Setting up a few more things- kısmında donuyor."

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapın. Windows 10 destekli en güncel BIOS'unuz 2202 olarak gözüküyor. 07/01/2016 tarihinde çıkmış hatta.

Şurdan indirebilirsiniz: ASUS Türkiye

Teşekkür ediyorum, yanıtınız için. Tekrardan windows 10 kurmayı deneyeceğim fakat şöyle bir sıkıntı var Win8 neden kurulmuyordu onu anlayamadım... Bunun hakkında da bilginiz var mıdır?

Birde OS olarak yüklemek istediğim Windows10'u mu yoksa kurulu olan Win7'yi mi seçeceğim?

Son düzenleme:
Windows 10'u seçiniz. Öncelikle BIOS'u güncelleyin. Format atacağınız zaman tüm harici aygıtları söküp deneyin. Belki sıkıntı harici bağlı bir aygıttan kaynaklanıyor olabilir. Sadece klavye-fare, monitör bağlı olsun yeter. İnterneti bile sonradan bağlasanız olur.

Bir de önemli not: BIOS güncellemeye başlamadan önce BIOS ayarlarınızı varsayılana sıfırlayınız.

Windows 10'u seçiniz. Öncelikle BIOS'u güncelleyin. Format atacağınız zaman tüm harici aygıtları söküp deneyin. Belki sıkıntı harici bağlı bir aygıttan kaynaklanıyor olabilir. Sadece klavye-fare, monitör bağlı olsun yeter. İnterneti bile sonradan bağlasanız olur.

Bir de önemli not: BIOS güncellemeye başlamadan önce BIOS ayarlarınızı varsayılana sıfırlayınız.

Windows 10 64 bit kurmalısın. Windows 8 kurma.
Teşekkürler, BIOS'u güncelleyip denediğimde yaklaşık 8-10 dakikada işletim sistemi kullanımıma hazır hale geldi. Ayrıca Byspan dostumun sözünden sonra bilgisayardaki bozuk kablosuz ağ alıcısını da çıkarttım belki ilgili olabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı