i5 4690K Sistemin Yüksek CPU Kullanımı

Hüseyin Ilıcan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Benim GTX 970 ve i5 4690K'lı bir sistemim var ve son 3 haftadır çok sinir bozucu bir problemle karşı karşıyayım. Bilgisayarın genel kullanımında ciddi bir yavaşlık var örneğin sekmeler arası gezerken ya da uygulama açarken falan ayrıca oyunlarda da ciddi bir FPS düşüklüğü var. Mesela LoL'de 35-45 arası ya da CSGO'da 40-50 arası FPS alıyorum ve kesinlikle bir çözüm bulamadım. Bilgisayara format atmayı da denedim ama bir işe yaramadı. Ayrıca tüm sürücülerim de güncel, lütfen yardım edin.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de mevcut, 1050ti ve i5 7300hq kullanıyorum ve işlemci neredeyse her oyunda en az %80'de geziyor. Bazen işlemci %100 oluyor, GPU %75'te kalıyor. 95 fps alıyorum mesela Mass Effect Andromeda'da, daha sonra CPU çok kullanılıyor fps 40'lara kadar geriliyor, artık bende çıldırmak üzereyim, umarım Windows ile ilgili bir sorun vardır

İşlemci sıcaklıkları nasıl ? Paylaşır mısınız.

İşlemci çekirdekleri aşağı yukarı 30 derecede. Ayrıca son kullanımım da 30 dakika kadar bilgisayar eski performansında geri döndü sonra tekrar kasmaya başladı ve fps 170 lerden 30 lara düştü başta hızlı olan işlem gücü de düştü ve yavaşladı tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…