i5 4690K ve GTX 780 sisteme OC yapmak

suzerain

Kilopat
Arkadaşlar işlemciye ve ekran kartına overclock yapmak istiyorum. Kendi hızı 3.5 GHz Turbo özelliği ile 3.9 yapılıyor. Sistemim şu şekilde,
Kasa: Gigabyte Sumo Y 700 W 80 Plus
Hard diski çıkarıp bir tane fan daha ekledim oraya. Fotoğraftaki kapak kısmında 20 cm Aerocool bir fan daha var yani toplam 7 tane fan mevcut. Güzel bir termal macun buldum bugün yarın elime ulaşır.
İşlemci: i5 4690K 3.5 GHz.
Anakart: MSI Z97 GAMING 5.
Ekran kartı: ASUS GTX 780 3 GB 384 Bit GDDR5.
İşlemci soğutucu: Coolor Master Hyper H412R

Stabilite bir şekilde işlemciyi 4.5 yapsam yeterli bana. Ekran kartını da overclock yapsam gözle görülür bir performans artışı yaşayabilir miyim? Stabilite bir şekilde 4.5 GHz yapsam yeterli bana. Mümkün müdür?

Dosya Ekleri

• 117843098_622084742048082_7324136601145851567_n.jpg
    88,1 KB · Görüntüleme: 57
  • 1.png
    17,2 KB · Görüntüleme: 66
  • 2.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 61
  • 3.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 57
  • 4.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 54
MSI afturbarner ve MSI kombuster Core clock var onu yükselt ve MSI kombuster aç mormalde "gl" yazar onu "vk" yap ve "run stress test" var onu başlat eğer MSI yazan ekran da bozukluk varsa ayarı aşağı getir yoksa yükseltmeye devam et.
MSI kombuster "Memory clock" var onu yükselt ve MSI kombuster aç mormalde "gl" yazar onu "vk" yap ve "run stress test" var onu başlat eğer MSI yazan ekran da bozukluk varsa ayarı aşağı getir yoksa yükseltmeye devam et. Bir de ayarlara git orada "sistem başlarken çalıştır" var yanındaki kutuyu tik işareti yap.

. Ekran kartını da overclock yapsam gözle görülür bir performans artışı yaşayabilir miyim? Stabilite bir şekilde 4.5 GHz yapsam yeterli bana. Mümkün müdür?

Hocam gözle görülür fark derken ne kadar bir artış bekliyorsunuz? Ayrıca mümkün 7 fan gayet soğutabilir diye düşünüyorum. En azından 90 derecelere falan çıkmaz. Sadece işlemciye yapacaksanız 2-3FPS bir artış olur. Ancak o ekran kartının oc performansı iyi diye biliyorum. Yapacaksan ikisine birden yap bana kalırsa. Seninkiyle benzer bir sistem buna bakabilirsin. Ekran kartına oc için ise buna.

Ekran kartı oc yaptığımda en azından 150 fps aldığım bir oyunda 170 alabilir miyim hocam? İşlemci oc 3-5 ay sonra lazım olacak 1660S ye geçme planlarım var darboğaz olmaması için düşünmüştüm. Turbo boost ile 3.9 Ghz yapsam yeterli olur o zaman işlemci sanırım.

MSI afturbarner de "Core clock" yükseklere çıkarsa FPS artar ama her şey ekran kartı değil "işlemci ve RAM'de önemli" mesela "Minecraft". En iyi işlemci overclock 4, 0 GHz dır. O yüzden işlemciyi 4, 0 GHz yap.

Hocam ben kendim kullanmadım bu kartı, çevremde de kullanan yok. Ancak bir ara bu OC mevzusuna çok takılıp araştırmıştım. Kartın OC performansı iyi yani, 20FPS fark verir mi bilmiyorum ancak gözle görülür bir fark olur kesinlikle. 20 olmasa bile.

Güzel ve hatasız bir overclock güzel bir FPS verir ama güzel soğutma yapman lazım.

İşlemci overclock oyunlarda etki etmez mi acaba? Bazı oyunların genel olarak işlemci ağırlıklı olduğunu okumuştum.

Hocam şöyle söyleyim. Siz frekans hızını OC ediyorsunuz. İşlemcinin bellek ve önbellek hızları değişmiyor. Zaten OC ile 4GHz yapsanız bile işlemci her çekirdeğini 4GHz olarak çalıştıramıyor. Max 2-3FPS fark eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…