İ5 4690K ve MSI GTX 760 sisteme kaç W PSU gerekir?

clareon

Megapat
Makaleler
3
  • İ5 4690k 1150 soket 3.5 ghz işlemci
  • MSI z97 gaming 3 anakart
  • Gskill 2x4 gb 1600 mhz cl9 ram
  • MSI gtx760 oc ekran kartı
  • Samsung 840 evo 250 gb ssd
  • WD caviar green 2 tb 7200 rpm hdd
  • Cooler master seidon sıvı cpu soğutucusu

Birkaç cpu calculator denedim ancak hepsi farklı farklı değerler verdi, hiçbirine güvenemedim. Gönlüm corsair 400r kasa alıp içindeki 750w psu'yu kullanmaktan yana ancak gereken psu değerinden emin olamıyorum. Ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cooler Master RS 600 B yeterli gelir. Fakat sistem dengesiz. Tabiki kullanım amacına göre değişir. Fakat oyun için ise yanlış bir sistem.

Kardeşim sana aynı fiyata daha güzel bir oyun bilgisayarı topladığımı düşünüyorum. Hatalarını yazayım bilgisayarı toplarken:
1) Ekran kartı şeçimin yanlış oyun bilgisayarında en önemli parça ekran kartıdır ve bu bütçede tercih GTX 970'ten yana kullanılmalıdır.
2) Overclock yapılmayacak ise işlemci soğutucu gereksizdir.
3) İntel işlemcilerin ve yeni çıkan GTX 970'in enerji tüketimi az olduğundan mütevellit 600w,650w,700w'ın yeteceğini düşünüyorum.Overclockta yapılmayağı için bir sıkıntı çıkmayacaktır.
4) Oyuncu monitörü için dikkat edilmesi gerekler tepkime süresi,Hz ve dinamik kontrast özelliği önemlidir.Ayrıyeten seçtiğin mönitördeki geniş izleme açısı gibi özellikler önerdiğim mönitörde mevcut.
Bu bilgiler ışığında sana önereceğim sistem budur:
Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Sistem kasayla birlikte 3431 Tl'ye mal oldu, iyi günlerde kullanman dileğiyle.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    66,8 KB · Görüntüleme: 435
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı