Birkaç cpu calculator denedim ancak hepsi farklı farklı değerler verdi, hiçbirine güvenemedim. Gönlüm corsair 400r kasa alıp içindeki 750w psu'yu kullanmaktan yana ancak gereken psu değerinden emin olamıyorum. Ne dersiniz?
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Sistemin dengesiz toplandığı yönündeki uyarılarınızı dikkate aldım ve tekrardan şöyle bir sistem oluşturdum. Sistemde overclock yapılmayacak. Aşağıdaki sistem nasıl, tavsiyeleriniz nedir? Bütçe maksimum 3500 TL, monitör dahil. Monitörün 23" IPS ve HDMI bağlantısı olması şart. Aynı şekilde SSD'nin 250 GB olması şart. Amaç oyun oynamak.
Kardeşim sana aynı fiyata daha güzel bir oyun bilgisayarı topladığımı düşünüyorum. Hatalarını yazayım bilgisayarı toplarken:
1) Ekran kartı şeçimin yanlış oyun bilgisayarında en önemli parça ekran kartıdır ve bu bütçede tercih GTX 970'ten yana kullanılmalıdır.
2) Overclock yapılmayacak ise işlemci soğutucu gereksizdir.
3) İntel işlemcilerin ve yeni çıkan GTX 970'in enerji tüketimi az olduğundan mütevellit 600w,650w,700w'ın yeteceğini düşünüyorum.Overclockta yapılmayağı için bir sıkıntı çıkmayacaktır.
4) Oyuncu monitörü için dikkat edilmesi gerekler tepkime süresi,Hz ve dinamik kontrast özelliği önemlidir.Ayrıyeten seçtiğin mönitördeki geniş izleme açısı gibi özellikler önerdiğim mönitörde mevcut.
Bu bilgiler ışığında sana önereceğim sistem budur: Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Sistem kasayla birlikte 3431 Tl'ye mal oldu, iyi günlerde kullanman dileğiyle.