i5 4690K ve MSI Z97 Gaming 7 Sistem Nasıl?

Erce

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi yakında arkadaşıma sistem toplayacağım ama aklıma takılan bazı sorular var.

Öncellikle sistemi size söyleyeyim:
  • Anakart: MSI Z97 Gaming 7
  • İşlemci: Intel Core i5 4670K ya da 4690K
  • Kasa: Corsair Vengeance C70
  • SSD: Corsair Force LS 120 GB
  • HDD: WD 1 TB Caviar Blue
  • RAM: Kingston HyperX Beast 8 GB (2x4) 2133 MHz
  • Soğutma: Cooler Master Seidon 240M Sıvı Soğutma Sistemi
  • Ekran kartı: Asus Gtx 770 DirectCU II OC
  • Monitör: Asus VX239H
  • Mouse: Bloody V7 Multi Core Gun 3
  • Klavye: Bloody B 120
  • Fan: Cooler Master Sickleflow 120 MM Kırmızı Led Fan
  • PSU: Corsair CX750M

1. İşlemcinin üzerine sıvı soğutma sistemini monte ederken arasına termal macun sürecek miyim?
  2. 750W güç kaynağı sistemde dar boğaz yapar mı?
  3. Corsair Vengeance C70 kasanın içerisinde kablo yönetimi var mı?

@Recep Baltaş, abi yardımını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. sorunun cevabı: Sıvı soğutma sistemleri üzerinde termal macun sürülü olarak geliyor.

2. sorunun cevabı: 750W rahat rahat yetecektir.

3. sorunun cevabı: O kasayı bilmiyorum fakat sana kasa olarak Xigmatek Talon önerebilirim. Kablo yönetimi, PSU, tasarımı ve ısı akışı ile harika bir kasa. Talona bakmanı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:

bu kasayı gördüm tasarımını sevmiyorum bu kasanın o yüzden tercih etmiyorum

C70 gibi bir kasayı ben pek beğenmiyorum, karar senin.

1- SSD'yi değiştir, Samsung 120Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 410Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar al.

2- RAM'leri Gskill 8Gb (2X4Gb) Sniper Ddr3 1600Mhz Cl9 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar al.

3- Soğutucu olarak TPC-812 V2 LGA 775/1156/1155/1366/2011 & AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU - Vatan Bilgisayar al. Sıvı soğutmaya para harcayacağım diye ekran kartını düşük tutmuşsun.

4- Monitör olarak Aoc 23" i2369V Geniş Ekran Led ips Monitör - Vatan Bilgisayar al.

5- Kasa olarak Corsair Obsidian Serisi™ 350D Gaming Micro Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar al.

6- Bu dediklerimden ne kadar artıyor bilmiyorum fakat ekran kartı olarak şunu seç. Powercolor R9 290 Pcs+ Gddr5 4Gb 512Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

arkadaşım çok inat diyeceğim ama değişeceğini sanmam

Değişmek zorunda. C70 gibi bir kasa gelecek için ideal değil.

Kasanın HDD yuvaları sayesinde ekran kartları için yeterli genişlik mevcut değil.
Eğer incelediğim C70 ise, bu sorunlar var. Vatan'daki C70'ler bu halde.

Ben gereken tavsiyemi yaptım, çekiliyorum. Arkadaşını yanlış seçimlerden kurtardım. Kusura bakma, güle güle kullansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…