i5 4690K ve R9 290 Tabanlı Sistem Toplama

spysoldiers0000

Hectopat
Daha fazla  
Sistemde O.C kullanmıcam, hayatımda hic denemedim merakta etmedim açıkcası. Topladığım sistem şu şekilde
  • İ5 4690k
  • Msi z97 Pci mate
  • Corsair 2x4gb 1600mhz cl9
  • Sapphire r9 290 tri-x oc
  • Inwin track midi atx gamig kasa
  • Ve corsair 600w psu
  • Asus 23 vs239hv ips monitor
Butce 3500TL. (Harddiskim var.)
Düşünceleriniz ve önerileriniz nedir? Şu parçayı alma o parçanın fiyatina daha iyi parça var gibisinden yardimci olursaniz super olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
O.C. yapmayacaksanız 4690k ve z97' nin pek bir anlamı yok. IPS paneller çok daha canlı renk verir ama tepki süreleri yüksektir. Akıcı görüntünün kalesi şimdilik TN paneller.

Bence PSU'yu arttırın. AMD bir kart, hem yiyor hemde işlemci oc'si Var.

Düzeltme: OC yapmayacağım demişsiniz. Özür dilerim, fakat yine de daha iyisi olmalı bence. PSU'ların geleceğe yönelik olması daha mantıklı geliyor.

Son düzenleme:
Gerekli açıklamaları arkadaşlar yaptı. H81 bir anakart ve 4690 almalısın. K ibareli işlemcilerin çarpan kilitlerinin açık olması OC imkanı veriyor. OC yapmayacaksanız buna gerek yok.

Islemciyi 734 anakarti273tlden alicam k serisi almayin dediniz diye fiyatlara baktim fiyatlar anakart ve islemcide toplam 100tl oynadi 100tl icin z97 ve (k)islemciden vazgeçeyim mi?
## ekranimin en az 1ms mi olmasi lazim.
##yazmis olduğum kasaya o ekran karti sığar mı?

Son düzenleme:
Ben Psu hakkında konuştum, yanlış anlamayın. Bence de K serisi almak daha mantıklı.

Ama PSU'yu arttırın. K olsa da olmasa da.

Kartın boyutu ve kasanın boyutu ile ilgili bilgim yok malesef.

Ben Psu hakkında konuştum, yanlış anlamayın. Bence de K serisi almak daha mantıklı.

Ama PSU'yu arttırın. K olsa da olmasa da.

Kartın boyutu ve kasanın boyutu ile ilgili bilgim yok malesef.

Suan elimde 3850tl var ama komple hepsini yatirirsam 30gun sonraki maaşa kadar cebimde 1tl kalmaz. Bu yuzden simdi 3500tl tlye bi sistem toplayim onumuzdeki maastada 600tl 700tl yine yatirip ozellestirme yaparim diye dusunuyorum. Yoksa bekleyip onumuzdeki maasla berabermi toplatayim. Cunki bu sekilde hep kismak gerekiyor. Elimde bi 1tb hdd var. Onu bile katmasak fiyat fırlayıp gidiyor

İsterseniz direk 3500 tl'ye sıfırdan sistem toplayalım? Belki aklınıza daha çok yatar.

Düzeltiyorum; Firestorm arkadaşın topladığı sistem gayet iyi gözüküyor. Onun hakkında ne düşünüyorsunuz ?

z97 ve k işlemciden vazgeçin, çünkü yanlış anlamadıysam sistemde stok soğutma kullanılacak. Aynı frekanslarda çalışan k versiyon işlemciler daha fazla ısı üretir(stok frekansta bile). Tam yük altında 75 dereceyi bulabilir işlemci, 4690 ile 70 dereceyi geçmez(daha uzun işlemci ömrü). MSI' dan overclock için anakart önerisi isteseniz, önerilerim orta-üst seviye arası kartlardan başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…