i5 4690k ve R9 380x için PSU

ImmortalÇaycı

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Şu anda kurulu sistemimde i5 4690k ve 400W güç kaynağı var. Harici ekran kartım yok HD Graphics 4600 kullanıyorum. R9 380x NITRO almayı düşünüyorum ve bunun yanında en az 650w güç kaynağıda almam gerekli.
Ekran kartı için 1000tl güç kaynağı için 250tl bütçem var. Güç kaynağı seçimini yaparken nelere dikkat etmeliyim bazı 600W lar 750W lardan daha düşük fiyatlı. Modüler güç kaynağı, Aktif PFC, 80+ bronze gibi şeyler nelerdir?

Verimlilik açısından 80 plus bir psu alın.Sıkıntı yaşamamak için bütçeyi ufak aşarak sağlam 750 watt alın.Dikkat etmeniz gereken nokta codegen,xilence,dark,ocz gibi markalara mümkün olmadıkça bulaşmamak.Fsp,corsair,thermaltake,highpower,silverstone,coolermaster,seasonic gibi markaların 80+ her türlü modeli iyidir.Bunlar arasından en uygununu alın ileride ekran kartını değiştirirseniz daha fazla tüketen kart alırsanız değiştirmek zorunda kalırsınız o yüzden şimdiden 750 watt alın.

THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI

FSP RAIDER SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI

HIGHPOWER Element Smart (HP-EP-750S) 750W 80+ Bronze 14 cm Fan Ld Güç Kaynağı - Ürün Kategorileri

Cevabınız için teşekkür ederim zaten eksen bilgisayardan almayı düşünüyordum. Highpower hoşuma gitti. Kasada mavi ledli, hemde fiyatı daha uygun. Aslında bu markayı daha önce duymamıştım almamda bir sakınca var mıdır?

High Power piyasada bulunan en sağlam güç kaynaklarından biridir.Yukarıda dediğim markalar dışına çıkmayın high power çok iyi bir firmadır.

Birde şu var orada yazan değer dandik bir psu alsanız 80 plus olmasa bile çalıştırması için gereken değer olur genelde.Mesela technopat r9 390x incelemesinde 500 watt kullanmıştı ama çalıştırmıştı.

OCZ gayet kaliteli bir marka, yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…