i5 4690K vs i5 4790K Sistem Seçimi

Berleans

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Hemşire
Siz technopat sosyal üyelerine bir kaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Beni yaklaşık 6 sene akıcı bir sekilde 1080p oynatacak bir kasa toplamayi planlıyorum fakat aklimda şu sorular var.
1. 4690k ve 4790k overclocksuz ne kadar performans farkı vardır?
2. Msi serisinden gaming 5 ve gaming 3 arasında fiyat haricinde ne gibi farklar vardır?
3. R9 390 ve gtx 970 arasında takıldım. Forumda araştırdım fakat herkesin aklında farklı bir düşünce var Benim de düşüncem şu yönde. Şu anda en yüksek oyun 3.5 4 gb ekran kartinin ramini kullanıyor fakat bundan 3 sene sonra bu yükselecek 970 de 390 a göre daha çok performans düşüşü olmaz mı?
4. Olarak 10 yıldır pc kullanıcısıyım ve hiç overclock yapmadım. Zorlukları neler? Bu anakartlarda ve işlemcilerde basit midir?
Yanlışım varsa kusuruma bakmayın. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI anakartlar ın üstünde tek tuşla OC yapılabiliyor. OC için iyi bir soğutucu almayi unutma. Ben iki ekran kartı içinde GTX 970 alırdım. Çünkü GTX 970 OC ile nerdeyse GTX 980 kadar performans alabiliyorsun. AMD ekran kartı ile OC yapılmaz AMD çok ısınır.

Bildiklerimi paylaşayım;
1-Overclock pek zor değil ama güçlü bir işlemci soğutucu alman lazım(tabi ona göre de anakart) .
2-6 sene sonra yeni directx sürümleri çıkabilir o yüzden fazla ileriyi düşünmeyelim.
3-İki anakart arasında pek fark göremedim tek gördüğüm fark bellek mhz'leri tabi ki bütçeniz yetiyor ise pahalı olanı almak.

AMD ekran karlarında o.c yapılabiliyor. Fakat R9 390 çok ısınıyor, bizzat kullanmış biri olarak tavsiye etmem. Ayrıca Msi anakartlarda tek tuş ile o.c var demiş bir arkadaş. O sadece Msı Z97 G7 de geçerli. Diğerlerinde Bios'tan yapılıyor O.c Genie 4. Ayrıca sistemi oyun için kullanacaksanız 4690k yeterli. Yetmediği zaman da o.c yaparsınız. Ayrıca ekran kartlarının bellek miktarının bir önemi olsa da asıl bakılacak şey Gpu'lar, CUDA çekirdekleri (nVidia), stream çekirdekleri (AMD) ve saat frekanslarıdır. Ayrıca GTX 970 o.c ile GTX 980'i tokatlar. Ben kendi kartımı 1620 mhz ile kullanıyorum, GTX 980'in 5 fps önünde.

Ayrıca Msi Z97 G3 ve Msi Z97 G5 ile farkı G5'te Sli imkanının olması. Bu da demek ki aynı ekran kartından (nVidia için geçerli) 2 tanesini kullanabilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Overclock korkutucu geliyor yanma riski varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…