i5 4690k vs i5 6600k

tarkanbeyaz

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Almış olduğum ekran kartını (Evga GTX 970 ftw), monitörü (Asus vn247h), kasayı ve PSU'yu (Zalman Z11Neo 700w) hallettik falan derken, almayı düşündüğüm MSI Z97 Gaming 6 anakart ve i5 4690K işlemciye karar kılmış iken; Skylake diye bir nesil çıktı.

Merak ettiğim Broadwell ile Skylake işlemciler arasındaki fark nedir? Karar kıldığım Haswell Refresh işlemci ile yeni nesile geçmediğimden ne kaybederim? i5 4690K ile i5 6600K arasında çok fazla bir fiyat farkı yok. Çok fazla bir Z170 anakart seçeneğine sahip değiliz sanırım? Sizce biraz daha beklemeli miyim? Yoksa karar kıldığım şekilde Z97 anakart ve i5 4690K almalı mıyım?

Biraz karışık sorduysam özür dilerim. Çünkü şu an benim de kafam karıştı.

Yani teknik veri dışında kimsenin bir bilgisi yok Skylake hakkında sonuçta. Bence kafanızda onu almak gibi bir durum varsa karar vermek için beklemelisiniz. Hem yeni ürün gelince eskisi ucuzlar. Z97, i5 4690K'yı daha ucuza alırsınız eğer Skylake'den vazgeçerseniz ya da beğenirseniz daha güncel birsisteme sahip olursunuz.

Ucuzlama olayı zaten apayrı bir olay. Aslen i5 6600k zaten almaya niyetlendiğim bir işlemci oldu şu andan itibaren. Ancak anakart açısından alabileceğim Vatan Bilgisayar'da sadece iki tane ürün var ve bunlardan Msi Z170 PC Mate ürünü fiyat olarak karşılayabileceğim tek ürün. anakartta çeşitlilik olmayınca beklemekten başka çare olmuyor sanırım. fiyatlardaki olası değişim de beklemeye itiyor. Hay arkadaş, bu sistem toplama olayı da çok sıkıntılı.

Bu konuda benim durumumda olan ve daha çok araştırma yapmış ve bilgiye sahip arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim

Sli hiç düşünmediğim bir şey açıkçası. Bunun yerine daha üst bir ekran kartı tercihim olur kesinlikle. O konuda sıkıntım yok ama sistem yenilerken de seçeneklerimin fazla olması ve f/p açısından alabileceğim en iyi ürünü almayı tercih ederim.

SLI hiç bir şartta ihtiyaç değil bence, lüksdür. Tek kart çoğu zaman daha iyidir.
Anakart ekran kartı gibi değiştirilebilen bir bileşen değil haliyle şimdi ihtiyaç görülmese bile ilerde neyin ne olacağını bilemeyiz. Tabi uzun ömürlü bir sistem toplanıyorsa bu fikrim geçerlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…