i5 480M Notebook İşlemcisini Nasıl Yükseltebilirim?

SametAydın58

Centipat
Merhaba arkadaşlar bilgisayar konusunda yetersizim ve sizlere danışmak istedim.
Bildiğiniz gibi dolar 7 TL olmuş biz öğrenciler sistem toplamanın hayalini bile kuramıyoruz ama gerek program gerek oyun hepimize bir bilgisayar lazım. Ben de internetten ölü bir notebook anakartı aldım üzerinde i5 480M işlemci var. Bu işlemciyi yükseltmek istiyorum. Tabiki içinizde ısınma sorununu endişe ediyecekler var. Daha önceki notebookumdan biraz tecrübeliyim, notebook un kasası hasar alınca aliminyum bir levhayı gerekli şekilde düzenliyerek bir masaüstü gibi yıllarca kulandım.
Bu yapmayı düşündüğüm yükseltmede notebook için kendi CPU soğutucumu yapabiliceğimi düşünüyorum sonuçta bileşenler açıkta olucağı için yer sıkıntım yok. Gerekirse masaüstü için tasarlanmış bir CPU soğutucuyu notebook için uyumlu şekilde modifiye edebiliceğimi düşünüyorum.
Sizden isteğim benim için bir işlemci seçmeniz
Hepinize şimdiden teşekkürler
Sistem bilgileri şöyle:
Ürün Teknik Özellikleri
İşlemcitür : Intel® Core™ i5-480M İşlemci
saat hızı : 2.66 / 2.93 Turbo GHz
Ön Veri Yolu : 1,066 MHz
3. seviye önbellek : 3 MB
Sistem belleğistandart : 4,096 (2,048 + 2,048) MB
maksimum genişleme : 8,192 MB
teknoloji : DDR3 RAM (1.066 MHz
(ramlar değiştirildi)
Ekran bağdaştırıcısıtür : HyperMemory™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™ HD 5650
bellek kapasitesi : 1.024 MB ayrılmış VRAM (HyperMemory™ teknolojisini kullanan toplam kullanılabilir grafik belleği, 32-bit işletim sistemi ve 3 GB sistem belleği ile en fazla 2.267 MB; 64-bit işletim sistemi ve 8 GB sistem belleği ile en fazla 4.083 MB olabilir)
bellek türü : DDR3 Video RAM (sırasıyla Video RAM ve sistem belleği birleştirilmiş)
bağlı veri yolu : PCI Express®
Merhaba arkadaşlar bilgisayar konusunda yetersizim ve sizlere danışmak istedim.
Bildiğiniz gibi dolar 7 TL olmuş biz öğrenciler sistem toplamanın hayalini bile kuramıyoruz ama gerek program gerek oyun hepimize bir bilgisayar lazım. Ben de internetten ölü bir notebook anakartı aldım üzerinde i5 480M işlemci var. Bu işlemciyi yükseltmek istiyorum. Tabiki içinizde ısınma sorununu endişe ediyecekler var. Daha önceki notebookumdan biraz tecrübeliyim, notebook un kasası hasar alınca aliminyum bir levhayı gerekli şekilde düzenliyerek bir masaüstü gibi yıllarca kulandım.
Bu yapmayı düşündüğüm yükseltmede notebook için kendi CPU soğutucumu yapabiliceğimi düşünüyorum sonuçta bileşenler açıkta olucağı için yer sıkıntım yok. Gerekirse masaüstü için tasarlanmış bir CPU soğutucuyu notebook için uyumlu şekilde modifiye edebiliceğimi düşünüyorum.
Sizden isteğim benim için bir işlemci seçmeniz.
Hepinize şimdiden teşekkürler.
Sistem bilgileri şöyle:
Ürün Teknik Özellikleri
İşlemcitür : Intel® Core™ i5-480M İşlemci.
saat hızı : 2.66 / 2.93 Turbo GHz.
Ön Veri Yolu : 1,066 MHz.
3. seviye önbellek : 3 MB
Sistem belleğistandart : 4,096 (2,048 + 2,048) MB.
maksimum genişleme : 8,192 MB.
teknoloji : DDR3 RAM (1.066 MHz.
(ramlar değiştirildi)
Ekran bağdaştırıcısıtür : HyperMemory™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™ HD 5650.
bellek kapasitesi : 1.024 MB ayrılmış VRAM (HyperMemory™ teknolojisini kullanan toplam kullanılabilir grafik belleği, 32-bit işletim sistemi ve 3 GB sistem belleği ile en fazla 2.267 MB; 64-bit işletim sistemi ve 8 GB sistem belleği ile en fazla 4.083 MB olabilir)
bellek türü : DDR3 Video RAM (sırasıyla Video RAM ve sistem belleği birleştirilmiş)
bağlı veri yolu : PCI Express®
i7 640M işlemcinin bana uygun olduğunu anladım şimdiki sorum RAM'imi 1333MHz'ye çıkarsam işlemci modelimi daha da yükseltebilir miyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Efendim pga 988 pin ve yabancı kaynaklardan buldum güncellememi en çok i7 620m kadar yapabilirmişim. ilginiz için çok teşekkür ederim
Şimdiki sorum şu hocam sistem ramları 1066mhz ddr3 1333mhz ram ım mevcut .i5 480m de max 1066 da çalılıyor diye okudum 1333 de çalıştırma şansım var mı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı