Mhmtgibibisi
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Elektrik Elektronik Mühendisi
Öncelikle herkese merhaba, kullandığım yaklaşık 8 yıllık bir laptop bilgisayarın GPU sıcaklığı boşta çalışmada 48 dereceyi geçmezken CPU sıcaklığı boşta 90-105 dereceleri görmekte. Termal macun, fan temizliği, ekstra dışarıdan soğutma yapıp herhangi bir overclock ayarlaması yapmamama rağmen bu dereceyi alıyorum. Fan temassızlığı veya bilgi alımı olup olmadığını düşünerek fan stabil ayarına çektim ve sabit tam devirde çalışıyor. Bağlantı uçlarını multimetre ile kontrol ettim. Akabinde bu devri otomatik yaptığımda da bir şey değişmedi. Termal macunu abartısız 3 gün içerisinde 5 defa değiştirdim. Çok canımı sıkmaya başladı. Termal macunu gerektiği kadar sürdüğüme eminim. Ayrıca bakır levhalar üzerinde 2 tane çok minimal çizikler var.
PC markası HP, I5-480M, GPU ATI 6550M
Aklıma sadece uzun süredir yüksek sıcaklıkta çalışan PC'nin işlemcisinin bittiği geliyor. Konu içerisinde unuttuğum ve eksik bir yer varsa beni aydınlatır mısınız?
PC markası HP, I5-480M, GPU ATI 6550M
Aklıma sadece uzun süredir yüksek sıcaklıkta çalışan PC'nin işlemcisinin bittiği geliyor. Konu içerisinde unuttuğum ve eksik bir yer varsa beni aydınlatır mısınız?
Son düzenleyen: Moderatör: