i5 5200 laptopta düşük performans

tanerizm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
4 Ekim 2003 Bostancı Duman Konseri
Elimde iki sistem var. Kötü olan masaüstü ve sistem şöyle:
Windows 8.1.
Phenom 9750 X4.
ATI HD 3650.
5,00 GB RAM.
Bu sistemde 60-80 FPS arası alıyorum. Diğer sistem ise laptop ona gelirsek o da şöyle:
Windows 10.
Intel i5 5200.
AMD R5 M330 ve Intel HD 5500.
8, 00GB RAM.
Ama bu sisteme 30FPS görüyor. Neden kötü sistem iyi sistemden daha çok FPS alıyor? Ayarlar tamamen aynı oyun içi. Bu arada DxDiag'da oluşturucu kısmına AMD R5 M330 ekran kısmında Intel HD Graphics 5500 var anlamadım. Kafam karıştı iki ekran kartı falan mı var anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç FPS alıyorsun peki hocam şu an?

Şöyle söyleyeyim ben 5 yıl önce almıştım ve gayet hızlıydı bunun sebebi o zamanlar Windows 10 yeni yeni güncelleme alıyordu ve çok yük istemeyen bir işletim sistemiydi benim de donanımlarım yeni olduğu için rahatlıkla kullandım ancak belli bir süreden sonra 10 ile gelen güncellemeler olsun donanımların ısınıp yorulması eski stabiliteyi unutturuyor örneğin geçen Windows 10 temiz kurulum ile kurmuştum ancak LoL'de iken bir anda kapandı iyi FPS almama rağmen yüksek efektli savaşlar da FPS 30'u görüyordu 8.1'de bunların hiçbirini yaşamadım ve ben AMD'nin sitesinden driver indirmedim sadece Windows Update'leri yaptım hepsini kendi kurdu sadece ses ve Wi-Fi driverini elimle kurdum.

Elimde iki sistem var. Kötü olan masaüstü ve sistem şöyle:
Windows 8.1.
Phenom 9750 X4.
ATI HD 3650.
5,00 GB RAM.
Bu sistemde 60-80 FPS arası alıyorum. Diğer sistem ise laptop ona gelirsek o da şöyle:
Windows 10.
Intel i5 5200.
AMD R5 M330 ve Intel HD 5500.
8, 00GB RAM.
Ama bu sisteme 30FPS görüyor. Neden kötü sistem iyi sistemden daha çok FPS alıyor? Ayarlar tamamen aynı oyun içi. Bu arada DxDiag'da oluşturucu kısmına AMD R5 M330 ekran kısmında Intel HD Graphics 5500 var anlamadım. Kafam karıştı iki ekran kartı falan mı var anlayamadım.
Tamamen ısınmayla alakalı. Pil simgesine basın. Çubuk çıkıyorsa en sola çekin ve sistemi soğumaya bırakın. Çubuk çıkmıyorsa Pil simgesine sağ tık yapın Dengeli performansa basın. Şimdi pil simgesine tıklayın ve çubuğu en sola çekin. Sistemi soğumaya bırakın. Hatta kapatabilirsiniz.

Düzelecektir.

Öncelikle oluşturucu kısmı ve ekran kısımları ayrı şeyler. Ekran kısmı senin cihazının ekranına görüntü veren GPU oluyor. Yani cihazın IGPU ile çalışıyor şu an. Oluşturucu kısmı ise grafik işlerinde devreye giren kart. Mesela oyun oynuyorsun o devreye giriyor. Pilin daha iyi gitmesi çıkmış bir teknoloji bu. Benim cihazım da öyle. HD 3000 ile çalışıyor oyunlarda GT-540M'e geçiyor.

Bir de ısınma kaynaklı olabilir. Cihazın oyun içi ve boşta sıcaklık değerleri neler? Fazla ısınınca FPS düşmeleri oluyor.

Bir diğer şey ise sen o oyuna IGPU ile girmeye çalışıyorsun. Harici ekran kartı ile girin. Oyuna girerken sağ tıklarsanız bir menü çıkacak. Grafik işlemciyle çalıştır diye bir yer var. Oradan harici ekran kartınızı seçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı