i5 5200u 105 derece

Agh_Turkeysf4

Decapat
Daha fazla  
İşlemci: Intel i5 5200u
Ekran kartı: GeForce GT920M

Arkadaşlar, benim 7 yıllık laptopum var. Bilgisayar ilk açıldığında 70 derecelerde. Roblox veya Minecraft'a girerken, daha oyuna girmeden işlemci 105 derece oluyor. En az 4 yıldır böyle, hızı da 4 yıldır aynı. Daha kullanılır mı? Yeni bilgisayar aldık ama annem babam kullanacaklar film izlemek, solitarie falan oynamak için. Bu arada bilgisayar Google açılınca bile 105 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tabii ki kullanilir canim niye kullanilmasin. Alt tarafi 200 liraya sivi metal alacaksin. 10 liraya da tornavida alacaksin. Nalburadan da kapton bant alip bilgisayari oyle sogutacaksin. Niye kullanmayasin?

Hocam sakın laptopu kullanmayın gidin güvendiğiniz bir teknik servisten termal macun yeniletin laptop çok uzun zamandır varmış elinizde normalde her 6 ayda bir termal macun yenilemeniz gerekir.

Eğer biraz daha 105 derece de kullanırsanız laptop aşırı derecede hasar görür.

Temizlik yaptırın termal macununu değiştirsinler ve laptop kunlanırken altına silgi vs ile yükseltme yapın hava akışını bozmayacak şekilde kitap vs koyma.

Hocam zaten eski laptop idareten kullanılmaz mi? Babam bir daha ona para vermek istemez idare et der. 105 derece de çok sıcak olduğu için endişeliyim ama idareten kullanılmaz mı diye merak ettim.

100° üstü sıcaklık hiçbir donanım için güvenli değil. Kalıcı zarar görebilir. Eski diye böyle kullanmaya devam etmek istersen sen bilirsin.

Hocam benim hatırladığım 4 belki 5, 6 yıldır bu derecelerde. Hatırladığım bir performans farkı çok yok, ki hasar gördüyse de zaten çoktan görmüştür herhalde. Sadece idare edilir mi diye sordum.

110 derece üstü en tehlikeli olduğu vakittir 115 derece otomatik kapanıyor diye biliyorum.
95 ten sonrası tehlikedir hocam. 105 derece işlemcinin Allahu Ekber diyip kendini kapattığı sıcaklıktir. bilgilendirme yapayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…