i5 5200U işlemci e-GPU değer mi?

OguzUlfr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba elimde i5 5200'u işlemciye sahip ASUS TP500LB notebook var 6 GB RAM vardı. 12 destek sunuluyordu 8 GB RAM daha ekleyip 12 RAM yaptım. SSD taktım ama gene istediğim sonuçlara ulaşamadım. E-GPU yapmak ne kadar mantıklı ve hangi kartlar darboğaz yaşatmadan performans sağlar. Maalesef cihazı satma veya değiştirme durumu söz konusu değil. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, U işlemciden hayır gelmez. Satıp üstüne kart ekleyip, eski GTX ekran kartlı PC alabilirsiniz. Mesela GTX 660M gibi vs.
Yanlız U Mobile işlemcilere verilen tag gibi bir şey. Neden hayır gelmesin?

2C/4T bir işlemciye ne kadar güçlü bir kart takılabilir? "Hayır gelmez" derken para harcamaya değmez, iyi bir kart takılmaz anlamında dedi bence. U serisi mobil işlemciler, kendi serilerindekilere göre daha az güç tüketirler ama daha güçsüzlerdir.

Mobil işlemciler masaüstülere nazaran çok düşürülüyor o nedenle hayır gelmez
Çünkü mobil işlemci. Masaüstü işlemci ile mobil işlemciyi bir tutmak doğru olmaz.

Gücü tamamen kısılmış, çekirdek sayısı genelde az, önbellek kırpılmış. Daha da yazmama gerek yok. O işlemci günlük kullanım için yapılmış. GTX yada RX ekran kartını besleyemez bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı