i5 5200U İşlemci Sıcaklığı

alper.kacar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Victus by HP 16.1 inch Gaming Laptop PC 16-e0000 (2V8Z4AV)
AMD Ryzen 5 5600H
NVIDIA GeForce 3050
16 GB RAM
Meslek
Elektrik - Elektronik Mühendisi
Merhaba,

HP 15AC-108NT garip isimli laptop bilgisayarım ile GTA 5 oynarken AMD 2. ekran kartım devreye girdiği anda işlemci sıcaklığım 75-80 derece civarı oluyor. Normal koşullarda ise 40-50 derece arasında değişiyor. Oyunu 1.5 saat belki 2 saat oynuyorum bu sıcaklık cihazıma zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'un altında bir soğutucu yoksa soğutucu almanızı ve o şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer altında soğutucu varsa sıcaklıklar çok çok yüksek değil ama yine de dikkat edilmesi gerekir. Oyunu kapattıktan sonra bilgisayarın soğuması için ara vermenizi öneririm. Ayrıca 2. ekran kartı devreye girdikten sonra ısınma sorunu da aynı soğutma bloğunu kullanıyor olmaları. Kısaca ikisi beraber soğuyor, beraber ısınıyor.

1. ekran kartı güç tasarrufu 2. Ekran kartı ise performans kartıdır 2. daha güçlü olduğundan işlemciyi yoracaktır haliylede sıcaklık olacaktır endişelenmenize gerek yok benim laptopum 95 dereceyi görüyordu laptopların ısınması normaldir. Altına ek soğutucu alabilirsiniz çözüm için :)

Laptop'un altında bir soğutucu yoksa soğutucu almanızı ve o şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer altında soğutucu varsa sıcaklıklar çok çok yüksek değil ama yine de dikkat edilmesi gerekir. Oyunu kapattıktan sonra bilgisayarın soğuması için ara vermenizi öneririm. Ayrıca 2. ekran kartı devreye girdikten sonra ısınma sorunu da aynı soğutma bloğunu kullanıyor olmaları. Kısaca ikisi beraber soğuyor, beraber ısınıyor.
Cevabınız için teşekkürler. Bilgisayar tek parça altında hiçbir şekilde fan yuvası vb. yok. Sol yan tarafta havalandırma çıkışı var orada da vakumlu soğutucu kullanıyorum.
1. ekran kartı güç tasarrufu 2. Ekran kartı ise performans kartıdır 2. daha güçlü olduğundan işlemciyi yoracaktır haliylede sıcaklık olacaktır endişelenmenize gerek yok benim laptopum 95 dereceyi görüyordu laptopların ısınması normaldir. Altına ek soğutucu alabilirsiniz çözüm için :)
2. ekran kartını ayarlardan aktifleştirdim eskiden cihaz otomatik seçerken 2 aydır Intel ile devam ediyordu oyun oynanmıyordu. Ondan dolayı 2. ekran kartını ben seçtim. Şimdi vakumlu soğutucu kullanıyorum. Teşekkürler.
Bu arada eklemeyi unutmuşum, cihazı sadece oyun oynarken soğutucu ile kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı