i5 5200u laptopta The Witcher 2 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

recepsnldg

Picopat
Oyunu dün satın aldım ve bugün indirip oynadım. Oyuna girdim ve ana menüde 250-300 FPS arası alıyordum. Daha sonra gameplay kısmına gelince bir anda 25-30-35 FPS üstüne çıkmamaya başladı. Aşırı rahatsız edici ve oynarken keyif aldırmayan bir performans alıyorum. Grafikleri en yüksekte de denedim aynı. 720p 30 FPS yayın açtım Discord'da yine aynı. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Sistemim şu şekilde (laptop);
GeForce GT 840M.
Intel i5 5200u.
4 GB RAM.
Şarjda ve tam performansta kullanıyorum.
Diğer oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum.
- V-Sync kapalı.
- Grafik ayarları ise şu şekilde;

Dosya Ekleri

• thewitcher2.png
    thewitcher2.png
    36,6 KB · Görüntüleme: 58
Hocam sistem o kadar FPS veriyordur yapılabilecek pek bir şey yok.

Hocam 2011 oyununda bu kadar FPS vermesi gerçekten normal değil Allah rızası için. Keşke yazdığım yazıyı tam okusanız. Grafikleri fule alınca da aynı en düşüğe alınca da aynı. Velev ki sistemim yetmese böyle mi olur ?
Sisteme göre FPS normal.
Normal mi? 2011'de çıkmış bir oyundan bu kadar FPS'e gerçekten normal mi diyorsunuz? Oyunun önerilen sistem seçeneklerini karşılayan bir bilgisayara sahibim. GTA 5 55 FPS veriyor The Witcher'da bu kadar FPS normal mi cidden?

Bende 4 GB RAM AMD A8 7410, Radeon R5 M320 ile Witcher 2 de sizdeki gibi FPS alıyordum. Sizde bir sıkıntı var gibi. Normal değil bunlar.
Bence de hocam çünkü yayın açsam bile aynı FPS hiç değişmiyor 30 civarlarında sürekli.
Peki. Sürücüler güncel mi?
Bütün sürücülerim güncel. Donanım kısmında değil de oyun kısmında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda RX570 ekran kartlı birkaç arkadaş da yaşamış bu düşük FPS sorununu fakat yine çözüm yok.

Bence de hocam çünkü yayın açsam bile aynı FPS hiç değişmiyor 30 civarlarında sürekli.
Yayın esnasında işlemci gücü kullanılır. İşlemciyi %20 kullanırken ekran kartını %90 kullanıyordur. Yayın açınca da işlemci kullanımı %80 ekran kartı kullanımı %8x civarı oluyordur. Bu durumda sadece kullanımı az olan işlemci kullanımı arttığından en fazla değişen sıcaklıktan dolayı daha sık drop yemeniz olacaktır. Anormal bir durum değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı