Çözüldü i5 5200'u Roblox'ta ani FPS düşüşleri yaşanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LisanDev

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcılık (Python)
İşlemci: Intel Core i5 5200U 2.20GHz
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 92

Ekran görüntüsü 2024-07-07 110644.jpg

0M
RAM: 8 GB
SSD: 128 GB
Roblox'ta droplar yiyorum. RAM arkada sadece Discord açıkken 3GB kullanıyor. Normalde böyle değildi. Bakımlarını daha yeni yaptırdım. Her şeyi yeni. Neden böyle oluyor? Bakımdan önce de böyleydi. Bakım yaptırdım gene bir şey değişmedi. Belki adam bakım yapamamıştır diye ben de açtım baktım. Her şeyi düzgündü. Yardımcı olun. (Roblox'un en kötü oyununda bile grafikler düşükken drop yiyorum)

Ekran kartı: NVIDIA GeForce 92.

Eki Görüntüle 2244440

0M.
RAM: 8 GB.
SSD: 128 GB.
Roblox'ta droplar yiyorum. RAM arkada sadece Discord açıkken 3GB kullanıyor. Normalde böyle değildi. Bakımlarını daha yeni yaptırdım. Her şeyi yeni. Neden böyle oluyor? Bakımdan önce de böyleydi. Bakım yaptırdım gene bir şey değişmedi. Belki adam bakım yapamamıştır diye ben de açtım baktım. Her şeyi düzgündü. Yardımcı olun. (Roblox'un en kötü oyununda bile grafikler düşükken drop yiyorum)

İşlemci sıcaklık takibi yapın ve oyundayken işlemci maksimum kaç GHz ortalama kaç GHz hızlarda seyir ediyor? Bunlar çok önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklık takibi yapın ve oyundayken işlemci maksimum kaç GHz ortalama kaç GHz hızlarda seyir ediyor? Bunlar çok önemli.

Boştayken 40 derece robloxa girince 60 dereceye çıkıyor.

Boştayken 40 derece robloxa girince 60 dereceye çıkıyor.

Bu ekran kartı için.
İşlemci: 85 dereceye kadar çıkabiliyor ve 2.50GHz kullanıyor.

Eki Görüntüle 2244440

0M.

Bu arada ekran kartı: NVIDIA GeForce 920M.

İşlemci oyundayken kendini kısıyor olabilir benzer sorunla karşılaştım 90 derece olmaması için kendini kısıtlar ve dropa neden olur genellikle.

Termal macun yenilemesi ne zaman yapıldı?

En son termal macun bakımına gönderdiğimde hem termal macun hem de SSD değişmişti galiba 6-7 ay oldu.

Eki Görüntüle 2244440

0M.

Releases · axstin/rbxfpsunlocker oyuna girdiğinizde bu dosyayı kurmayı deneyin.
FPS limitini kaldıracağı için rahatlama olabilir. Ve mümkünse bilgisayarınıza bir soğutucu takviyesi yapın.
Çok dar alanlarda da kullanmayın. Hatta termal macun sürmek etkili bir çözüm olabilir.

Releases · axstin/rbxfpsunlocker oyuna girdiğinizde bu dosyayı kurmayı deneyin.
FPS limitini kaldıracağı için rahatlama olabilir. Ve mümkünse bilgisayarınıza bir soğutucu takviyesi yapın.
Çok dar alanlarda da kullanmayın. Hatta termal macun sürmek etkili bir çözüm olabilir.

Verdiğin program işe yaradı 120FPS'ye kadar çıktı hatta 120 sabit ama droplar düzelmedi, masanın üstünde kullanıyorum fan çıkışı açık ve ayrıca üstte de belirttiğim gibi termal macunu yeni.

Kalitesiz bir macun da değil ama soğutmada bir eksiklik olduğu bariz belli.

Ama ben aynı testleri Minecraft'ta da yaptım aynı şekilde 85'i geçmedi.

Galiba yanlış test yapmışım özür dilerim Minecraft'a ilk girdiğimde 85'i geçmiyordu biraz dolaşınca 101 gördük ama bu tek oyunculuda oluyor server de olmuyor ama siz minecraftfalan boş verin konumuz Roblox benim işim Roblox'ta ama ben galiba termal macun bakımı yaptırmalıyım çünkü termal macuna baktığımda sanki hani böyle süt fazla pişerse dibine tutar ya onun gibiydi.

1720548160041.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı