Çözüldü i5 5200u sistemde darboğaz mı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Afyonkarahisar
Selamlar!

Dün gece Valorant oynarken bir programı kapatmak için görev yöneticisine girmiştim, Valorant sadece %30-40 CPU ve %100 GPU kullanıyor. CPU kullanmaması bir sorun teşkil eder mi?

Sistemim:
  • NVIDIA GeForce 820M.
  • Intel Core i5 5200u 2.2GHz
  • 4 GB RAM 1666MHz.
  • 500GB wdc HDD.

Çözüm
Laptoplarda darboğaz olmaz. İşlemcinin %100 kullanılması darboğaza işarettir. Ekran kartının %100 kullanıma ulaştığı senaryolarda darboğazdan söz edilemez.
Hayır o iş öyle olmuyor. FPS oyunlarında işlemcinin ekran kartını besleyebildiği kadar FPS alırsınız. Valorant bu yüzden işlemci oyunudur. İşlemcinin %100 kullanılması gerekmez.

Anladım, oyun içi bazen takılmalar oluyor FPS aniden 90-120 arasıyken 20-30'lara düşüp anlık olarak geri yükseliyor ayarlar düşükken fakat yükseğe aldığımda oyun akıcılığı gidiyor fakat droplanmalar olmuyor. Bu yüzden darboğaz sanmıştım ve konu açma gereği duydum. Teşekkürler cevaplar için.

O droplar 4 GB RAM yetersiz geldiği için oluyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…