i5 5200u sistemde ekran kartının kullanımı nasıl arttırılır?

oscarflyn

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim i5 5200u, NVIDIA 920M, 8 GB RAM ve HDD var. CS:GO ve Valorant gibi oyunlarda, düşük ayarlarda 120-140 FPS alıyorum. Fakat savaş esnasında FPS çok düşüyor, 40-50 arası neredeyse. Temiz kurulum yaptım, driverları güncelledim fakat hiçbir yararı olmadı. Sonradan ekran kartı kullanımına baktım ve düşük olduğunu gördüm ve ayrıca işlemci kullanımım %100 oluyor. Birçok forumda ayarları yükseltin, sorununuz çözülecektir yazmışlar. Ekran kartımın kullanımı yükseldi fakat hala FPS düşmesi yaşıyorum. Benim sorum şu; acaba ayarları yükseltmeden ekran kartını %100'de kullanmak mümkün müdür?

Not: İşlemci sıcaklık değeri genelde 80-85 oluyor ve bunun normal olduğunu düşünüyorum. Zaten üretici sitesinde Max 105 dereceye kadar ulaşabilir yazıyor.

Son düzenleme:
Bende de i5 7200U var, bu işlemciler çok basitler ve oyunlarda hemen su koyuveriyorlar. CS değil de başka bir oyunda da çok yüksek FPS alıyordum ve aynı olayı yaşıyordum. Grafiği biraz yükseltince de ekran kartına yük biniyor, onun kullanımı da %100'ü bulunca laptop ısınıyor, yine drop yiyordu. O dengeyi sağlamak çok zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı