Herkese merhaba. ASUS X555LB kullanıcısıyım. Sistem özelliklerim şu şekilde:
Intel i5 5200U.
NVIDIA GeForce 940M.
6 GB DDR3 RAM.
240 GB SSD.
Daha önceden Windows 8.1 kullanmaktaydım. Yine aynı şekilde FPS dropları yaşıyordum (CS:GO'da) ısınma kaynaklı. Ancak ThrottleStop adlı program ile işlemcimin Turbo modunu devre dışı bırakıp GHz'ini 2, 19A sabitliyordum ve sorun düzeliyordu. Windows 10'a geçmek zorunda kaldım ve aşırı derecede ısınma ve anlık FPS düşmesi problemi yaşamaktayım. FPS drop olurken ikinci ekrandan işlemci kullanımına baktığımda %50-%60 civarı olduğunu görüyorum. İşlemcimin 93 dereceye ulaştığını gördüm biraz daha zorlasam su kaynatabilirim üstünde.
ayrıca CS:GO'yu alta alıp görev yöneticisine girdiğim zaman bir iki saniyeliğine "sistem kesintileri" adlı işlemin %95 CPU kullandığını görüyorum. ThrottleStop programını yine kurdum ancak bu sefer bir fayda sağlamadı. Güç modunu yüksek performansa almıştım, dengeliye almam da bir çözüme ulaştırmadı. Herhangi bir hızlandırıcı program kullanmadım ve gereksiz hizmetleri vs. kapattım. Laptopun fanları ekranın önünde yani üst kısımda olduğu için herhangi bir soğutucunun da işe yarayacağını sanmıyorum. Önerisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. İyi forumlar.
Intel i5 5200U.
NVIDIA GeForce 940M.
6 GB DDR3 RAM.
240 GB SSD.
Daha önceden Windows 8.1 kullanmaktaydım. Yine aynı şekilde FPS dropları yaşıyordum (CS:GO'da) ısınma kaynaklı. Ancak ThrottleStop adlı program ile işlemcimin Turbo modunu devre dışı bırakıp GHz'ini 2, 19A sabitliyordum ve sorun düzeliyordu. Windows 10'a geçmek zorunda kaldım ve aşırı derecede ısınma ve anlık FPS düşmesi problemi yaşamaktayım. FPS drop olurken ikinci ekrandan işlemci kullanımına baktığımda %50-%60 civarı olduğunu görüyorum. İşlemcimin 93 dereceye ulaştığını gördüm biraz daha zorlasam su kaynatabilirim üstünde.
Son düzenleme: