i5 5200U undervolt işlemi

Aykut Usta

Hectopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
RAM
DDR3 8GB 1600MHZ
Herkese merhaba ve iyi bayramlar. Takribi 7 senelik bir laptopum var ve oyun olarak Mount & Blade: Warband ve Valorant oynuyorum ancak bu oyunda bile sıcaklık 85-90 dereceleri görüyor. Bende ThrottleStop isimli uygulamayla undervolt yapmak istiyorum ancak konu hakkında çok bilgim yok. @erengore

İndirdiniz mi programı? İndirdiyseniz başlayalım. Klasöre çıkartmayı unutmayın.

Core -100 ve Cache -100 dü mavi ekran yedim daha sonrasında ikisinide -90 a düşürdüm ve yine yedim oyun oynarken.
Şuan tüm ayarları sıfırladım baştan başlayabilirz.

Core -100 ve Cache -100 dü mavi ekran yedim daha sonrasında ikisinide -90 a düşürdüm ve yine yedim oyun oynarken.
Şuan tüm ayarları sıfırladım baştan başlayabilirz.
O işlemci -60 Offset Voltage ile stabil çalışabilir. Zorlasak en iyi -80 olur. Core ve Cache'e -80 deneyin ama pek stabil olacağını sanmam. -60 olur. Ama bu da pek etkili olmayabilir.

O işlemci -60 Offset Voltage ile stabil çalışabilir. Zorlasak en iyi -80 olur. Core ve Cache'e -80 deneyin ama pek stabil olacağını sanmam. -60 olur. Ama bu da pek etkili olmayabilir.
Peki bunun dışında yapabilecek herhangi bir işlem var mı?

Hayır maalesef. -60 ile kullanabilirsiniz güzelce. Onun dışında stabil olsun dersen SpeedStep ve C1E tiklerini kaldırın.

Anladım peki termal macun değişimi ne kadar etki eder sizce? Eğer değecekse sıcaklık farkına almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…