i5-520M İşlemci Değişimi

Gl4dius

Hectopat
Merhabalar Arkadaşlar

Sony Vaio VPC-F11M1E İntel i5-520m işlemciye sahip olan dizüstü bilgisayarımın işlemcisi değişir mi acaba internette araştırmama rağmen tam olarak aradığım cevabı bulamadım. Eğer güncelleyebiliyorsam hangi model işlemciler ile değiştirebilirim?

Sony'nin kendisi sitesinde mimarisi şu şekilde görünüyor, Chipset Intel® PM55 Express Chipset

Bilgisayarın tam özellikleri

İŞLEMCİ : intel Core i5-520M 2.40 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz.) 3 MB Cache Bellek

CHİPSET : Mobile Intel® PM55 Express

Ekran KARTI : 1GB DDR3 NVIDIA GeForce GT 330M

GÖRÜNTÜ ÖZelLIKLERI : 16.4” Ekran Çözünürlüğü ( 1920 x 1080 )

Ram : 4 GB DDR3 1066 Mhz (Max.8 GB) Ram

SABIT DISK : 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD

OPTİK SÜRÜCÜ : DVD-RW Double Layer & Blu - Ray Disc READ

Son düzenleyen: Moderatör:
Notebooklarda işlemci değişimi imkansız maalesef. Anakartın üzerine lehimli olarak geliyor üzerinde vida dahi bulamazsınız. Neden değiştirmek istediğinizi bilmiyorum ancak çok da kötü bir işlemci değil bence.

Benim 2 tane Acer laptopum var Aspire 6935G ve 5742G olmak üzere iki model. Her ikisindede işlemciler çıkarılabilir durumda. Masa üstü pc'ler gibi soketli yapıda. Hatta 6935G modelinde Ekran Kartıda sökülebilir mxm soketine sahip. Yanlış bilgi vermeyelim. Bu konuda bahsedilen Sony laptopun işlemciside sökülebilir vaziyette. Ama yerine daha üst model işlemci varmıdır onu bilmiyorum.

Bu linkdeki resim sizin anakartınıza ait Tam soketlerinin arkasındaki kare soket işlemci soketi

İşlemci değişebilirsin. Ancak yerine hangi işlemciyi koyacaksın bu bir sorun. Mobile Intel® PM55 Express yuvasına uygun (1. ya da 2. nesil işlemciler) olmalı. Ayrıca enerji tüketim değeri sorun çıkartmamalı. i5-520M 35 Watt. i7-720QM 45 Watt. Bunlar sorun olabilir. Bu konuda bir bilgisayarcıdan destek almanda fayda var. Eğer İstanbul'da isen PERPA'da sana bu konuda yardımcı olabilirler. Maliyetini öğren ve karar ver. Garantisi bitmiş bir ürüne bu işlem değer mi?

Açıklama ve resim için çok teşekkür ederim ben aradım o kadar bulamadım resmini filan bazı şeyler tecrübe gerektiriyormuş

şuanda yeni bilgisayar almak istemediğim için çok yüksek miktarda harcamalar yapmadan bilgisayarı biraz daha güncel duruma getirmek istiyorum o yüzden

Araştırdığım kadarıyla i7-720QM 45 Watt işlemciyi benim bilgisayar çalıştırırmış ama fan yeterince verimli soğutamazsa sıcaklıktan dolayı kapanabilirmiş kapanmaktan başka sıkıntı çıkartar mı acaba?

Senin işlemcinin soket desteği 2 farklı versiyonda biri BGA1288 diğeri PGA988.
Bahsettiğin i7 nin ise soket desteği PGA988. Sendeki sokette PGA988 ise uyumluluk sorunu çıkmaz gibi duruyor. Watt konusunda gelirsek belirtilen 45 ile 35 watt değerleri TDP olduğu için herzaman o değerleri kullanacağı anlamına gelmiyor. Anakartın güç bileşenleri 10 wattlık bir farkı kaldırabilir diye düşünüyorum. Fakat aksi bir durumda laptopun sarj aleti ve anakart güç bileşenleri aşırı ısınma yapar ve korumaya geçer doğal olarak kapanır. Bir sorunun daha var onuda resim olarak eklicem oda Soğutucu farkı.
Bu senin işlemcin

Buda takmak istediğin i7

Bi Bilgisayarcı ile görüştüm o uyduğunu söyledi herhangi bir sıkıntı olmayacağını söyledi benim notebook'un bir üst modelinde de aynı fanın olduğunu filan söyledi bilgisayarcı sorularımı anlayışla cevapladığınız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacak yanlız biraz maymun iştahlılık olacak galiba benim ki i7 - 920XM işlemci takabilirimiyim peki bu anakarta ?

İşlmciye temas eden sogutma yüzeyi aynıysa sorun yok. Güç yönünden ben şahsi fikrim sorun çıkmaz. Dediğiniz işlemcide aynı soket yapısında. Ama chipset konusunda bir şey diyemicem.

İşlmciye temas eden sogutma yüzeyi aynıysa sorun yok. Güç yönünden ben şahsi fikrim sorun çıkmaz. Dediğiniz işlemcide aynı soket yapısında. Ama chipset konusunda bir şey diyemicem.
chipset aynıymış bir kaç bilgisayarcıyı arayıp sordum sizin fikirlerinizi aldıktan sonra hatta bitanesi i5 - 520m yi i7- 720QM ile değiştirmiş herhangi bir sıkıntı çıkmamış sorunsuz bir şekilde çalışmış.

O zaman yeni sisteminiz hayırlı olsun diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…