i5 540M ile GT 1030 kullanılır mı?

Qupeli

Centipat
Sistemim için darboğaz yapmayacak 2. el ekran kartı ararken GT 1030 tavsiyeleri gördüm. Sizce bu sisteme GT 1030 takılır mı PSU falan yeterli midir?

Intel® Core™ i5-540M İşlemci 2.53 GHz
NVIDIA GeForce GT 220 968MB ekran kartı
Intel H55 anakart
400W PSU
8 GB RAM

Edit: Bilgisayarı Max 3 yıl kullanacağım; PUBG, Rainbow 6 Siege, GTA 5 oynatsa yeterli

Sistemim için darboğaz yapmayacak 2. el ekran kartı ararken GT 1030 tavsiyeleri gördüm. Sizce bu sisteme GT 1030 takılır mı PSU falan yeterli midir?

Intel® Core™ i5-540M işlemci 2.53 GHz.
NVIDIA GeForce GT 220 968MB ekran kartı.
Intel H55 anakart.
400W PSU.
8 GB RAM.

Edit: Bilgisayarı Max 3 yıl kullanacağım; PUBG, Rainbow 6 Siege, GTA 5 oynatsa yeterli.

İşlemciyi 3.50 GHz'ye çıkar. Overclock öğrenerek ama işlemcinin ısınmadığından emin ol. Nasıl ısınmadığından emin olacağını sorabilirsin. Şöyle yap FurMark indir. CPU testini aç. HWMonitor indir ve sıcaklık değerlerine bak. Sonra sistem stabilse overlclock yap ve ekran kartını al hatta daha iyi ekran kartlarına bile bakabilirsin.

İşlemciyi 3.50 GHz'ye çıkar. Overclock öğrenerek ama işlemcinin ısınmadığından emin ol. Nasıl ısınmadığından emin olacağını sorabilirsin. Şöyle yap FurMark indir. CPU testini aç. HWMonitor indir ve sıcaklık değerlerine bak. Sonra sistem stabilse overlclock yap ve ekran kartını al hatta daha iyi ekran kartlarına bile bakabilirsin.
O işlemciye nasıl overclock yapılıyor?

Fiyatı ne kadar?
Piyasada 2. El 400 500 arası değişiyor şu an
İşlemciyi Xeon X3440 ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yapılmıyor mu? Şahsen ben 3 tane çarpan kilidi kapalı işlemciye overclock yapan birisi olarak overclock yapmasını önerdim. Bir yanılışım varsa kusura bakmayın.
Kağıt üzerinde yapılır sadece, performansa etki etmez. Siz ettiğinizi sanarsınız fakat esasında olmamıştır.

TurboX ya da İzoly vakası. Laptop işlemcisini bir işlemden geçirerek masaüstüne takmışlar. GT 1030'u besleyemez

Kağıt üzerinde yapılır sadece, performansa etki etmez. Siz ettiğinizi sanarsınız fakat esasında olmamıştır.

Turbox ya da Izoly vakası. Laptop işlemcisini bir işlemden geçirerek masaüstüne takmışlar. GT 1030'u besleyemez.

Öyle olduğunu bilmiyordum. Anladığım kadarıyla Intel işlemcilerde kırılan overclock rekorları sadece kağıt üstünde değil mi? Peki performansa bir etkisi yoksa insanlar niye Intel işlemcilere overclock yapıyorlar? Bıraksınlar bari işlemci daha serin ve sistem daha stabil çalışsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı