i5 540M kendini Turbo Boost yapmıyor

Tolga Gaming

Kilopat
Yer
Malatya, Battalgazi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar i5 540M bir işlemcim var ve güç ayarlarından yüksek performansa aldığımda en fazla 2.51 GHz oluyor fakat 3.07 GHz'ye kadar çıkması lazım.
Oyun oynarken bile baktığımda CPU %98 kullanılıyor ve 2.51 GHz civarlarında oluyor.
BIOS'tan OC bölümünde enabled yaptım fakat yine bir faydası olmadı.
Anakartım: Intel H55 motherboard.
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: Intel HD Graphics.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç seçeneklerinden 'en düşük işlemci durumu' ve 'en yüksek işlemci durumu'nu ayarladınız mı ?

Windows 10'da nereden yapılıyor ben masaüstü kullanıyorum oyle bir şeyyok

"Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri"
Yüksek performans diye bir seçenek var ise onu seçin. Plan ayalarını değiştir diyerek en düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumunu ayarlayabilirsiniz.

Evet oyle bir şey var en yüksek işlemci %100 ve en düşük işlemci %100 diyor boyle kalsınmı yoksa değiştirimmi Turbo bost olması için.

Evet oyle bir şey var en yüksek işlemci %100 ve en düşük işlemci %100 diyor boyle kalsınmı yoksa değiştirimmi Turbo bost olması için.
Turbo boost olması için %100 olması gerekiyor ayarlarda sorun yok. Bilgisayarınızın işlemci sıcaklığı ne kadar çok fazla ısındığı içinde turbo frekansa çıkmıyor olabilir.

Turbo Boost olması için %100 olması gerekiyor ayarlarda sorun yok. Bilgisayarınızın işlemci sıcaklığı ne kadar çok fazla ısındığı içinde Turbo frekansa çıkmıyor olabilir.

Bilmyorum sıcaklığı ama çok bir şey yapmıyorum PUBG Mobile oynamak için yükledim ama beyaz ekran hatası veriyor sıcaklığı fazla olabilir bu aralar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…