i5 550 R7 350X Sistem kasma problemi

Charliee

Decapat
Başlıktan anlaşıldığı üzere sistem yavaşlık/kasma problemi yaşıyorum. Yaklaşık 2 gün önce bir masaüstü bilgisayar aldım nedeni kardeşimle birlikte pubg mobile oynamaktı. Satın aldığım kişi bu bilgisayarla GTA 5 oyununu bile oynadığını söyledi.

Bilgisayarı aldığım gün format attım ve gerekli sürücüleri yükledim. Fakat bilgisayar çok yavaş ve internete bile zor giriyor. Herhalde sorun bizde, biz yükleyemedik bu işletim sistemini dedim. Bilgisayarcı abimize götürdük ona format attırdık. Yine aynı problem devam ediyor. Pubg mobile yükledik oyunu açması 10dk sürüyor ve oyuna girince takılmaktan başka hiçbir şey olmuyor. Eski sahibi ile iletişime geçtik. ''Ben çok rahat, kasmadan oynayabiliyordum.'' dedi. Sorunun ne olduğunu hala bulamadık inşallah burada sizler yardımcı olursunuz.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: i5 550
  • Anakart: Foxconn
  • Ekran kartı: R7 350X
  • RAM: 8GB
  • HDD: 500GB
Sistemin genel özellikleri yukarıda yazıyor. Bu sistemin oyun performanslarını video sitesi aracılığı ile izledim ve olumlu sonuçlar verdiğini gördüm. Ancak bende ki aynı sistem aynı sonuçları göstermiyor. İnternete bile zor girdiğini söyleyebilirim.
Isınma problemi yok. Termal macun yeni. Bütün fanlar çalışıyor.
Not: Bellekler birisi Hynix 4Gb 1600Mhz diğeri Kingston 4Gb 1600Mhz. Bilgisayara format atan abimiz belleklerden bir tanesinin eşli olduğunu söyledi. Yani diğer eşi bozulmuş ve eski sahibi buna farklı marka bellek yerleştirmiş.

Lütfen yardım edin. Teşekkürler. Sistem özellikleri resimleri mevcut.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    995,8 KB · Görüntüleme: 50
  • 2.jpg
    963,1 KB · Görüntüleme: 46
  • 3.jpg
    999,9 KB · Görüntüleme: 53
  • 4.jpg
    996,2 KB · Görüntüleme: 49
  • 5.jpg
    983,9 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle düzeltelim.
İ5 550 değil, i3 550 ve bu işlemcinin singel core performansı kötü olmasada toplu çekirdek performansı baya kötü. Çünkü yalnızca 2 çekirdek bir işlemci. Bilgisayarın kasma nedenlerinden 1. si kesinlikle budur.

Şeklinde belirtmişsin ama kaç RPM olduğunu yazmamışsın. Bu da muhtemelen 5400 RPM o yüzden oyunlara girmen çok uzun sürüyor ki işlemcinin de render hızı oldukça düşük olduğu için toplam hız oldukça düşüyor.

Burada bir problem görünmüyor sistem toplamda 8 GB RAM'i görmüş ve herhangi bir mavi ekran hatasından bahsetmemişsin. Burada da RAM ile ilgili pek problem görünmüyor.

Ekran kartına gelince de eski bir ekran kartı ve günümüz oyunlarının çoğunda yetersiz FPS verecektir. Günümüzden minimum 750 Ti önerilirken senin ekran kartının 1.5 Katı güçte 750 Ti.

Bilgisayara kaç para verdiniz bilmiyorum ama değişmesi gereken gözüken öncelikle işlemci, ikincil olarak da bir ekran kartı var. Ekran kartının çok acelesi olmamakla beraber işlemcini değiştirmeni öneririm.

İşlemci ismini yanlış yazmışım kusura bakmayın.
Harddisk markası WD, RPM:7200 olarak gözüküyor.
Işlemci hakkında izlediğim performans videolarında GTA 5 gibi bir oyunu bile açacak performans sunduğunu gördüm. Benim amacım düşük fiyata, pubg mobile, the forest, raft gibi oyunlari oynatmasını sağlamaktı. Bu sistemi detaylıca araştırıp aldığımı söyleyebilirim. Ekran kartı olarak aynı işlemci ile sadece erkan kartı r7 240 sistemin performans testlerini gördüm ve dogal olarak r7 350x in performansı daha iyi olur diye düşündüm. Sistemin internet sayfalarında ki takılmaları bile normal değil, böyle olmaması gerekiyordu. Araştırdığım sistem ile satın aldığım sistem resmen farklı.(Aynı donanımlar) Bana bi çıkış yolu önerebilir mısınız? Herhangi bir ek ücret ödemeden bu sistemin doğal performansını almasını sağlamak istiyorum. Sorunu nasil bulacağımı bilmiyorum ama. Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Ana düşünce: Oyunlarda takılsa bile en azından internette takılmaması gerekirdi. Bu yüzden donanımsal, yazılımsal ne varsa önerebilirsiniz.

Işlemci hakkında izlediğim performans videolarında GTA 5 gibi bir oyunu bile açacak performans sunduğunu gördüm.
Burada yanlış bir izlenim var. İşlemcinin GTA V' i açması değil hangi ayarlarda akıcı oyuna izin verdiği önemli bence. Ona bakarsan her işlemci GTA V' i açabilir.

Öncelikle sistemine upgrade yapabilirsin bu açıdan kötü bir performansı olan bilgisayar sayılmaz ama halihazırdaki parçalar biraz eski kalmış.

Bu söylediklerimin dışında sistemin dediğim gibi kasması biraz normal karşılanmalı çünkü çok güçlü olmayan bazı parçaların var. Bunları değiştirmeden de farklı bir performans alman pek mümkün değil. Herhangi bir ek ücret ödemeden de bu sistem için yapılabilecek, işin içinden çıkılabilecek pek birşey yok. Bu sistemin doğal performansı bu aslına bakarsan.
Oyunlarda takılsa bile en azından internette takılmaması gerekirdi. Bu yüzden donanımsal, yazılımsal ne varsa önerebilirsiniz.
oyunlar ya da internet her şey işlemci ağırlığını gösteriyor. Elindeki RAM miktarı yeterli, anakartın güzel, Ekran kartın idare edebilecek şekilde bir ekran kartı ama işlemci biraz eski.

Intel Xeon X3440 2.53 GHz LGA1156 Bu işlemci senin işlemcine göre oldukça performanslı ve alınabilecek en mantıklı işlemci. Elindeki işlemci fanı ile de soğutmasını yapabilirsin ek herhangi birşeye gerek yok.

Toplu çekirdek performans farkında oluşan farklılığı görebilirsin burada. Elindeki işlemciyi 35-50 TL bandında elinden çıkartabilirsin LetGo , sahibinden gibi yerlerde ve bu linkte verdiğim işlemci ile internetteki kasmaları ve oyunlardaki Render problemlerinin üstünden gelebilirsin.

Uzun bir cevap oldu ama idare et.

İşlemcinin stok fanı tam oturmadığı için, işlemci ile teması bulunmuyormuş. Fanı yerine tam oturtup bilgisayarı açtığımda, internetteki kasmalar ve oyunlardaki takılmalar yok oldu. Yani benim dikkatsizliğim diyebilirim. Ama haklısın işlemci yine de zayıf kalıyor. Tavsiyene uyup en yakın zamanda fotoğraftaki işlemciyi almayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim sana.

Cevap için ayrıca teşekkürler.

Sorun çözüldü!.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…