i5 560M vs Pentium P6100

Marcoess

Hectopat
Merhaba. Bende Pentium P6100 var. Bunu güncellemek istiyor. Sizce çok büyük bir fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olur, ben i3 330M'den i5 560M'e geçiş yapmıştım, aradaki fark sentetik testlerde de benim günlük kullanımımda da görülüyordu. Özellikle frekans artışı ve sanal çekirdek sayısının artışının etkisini tarayıcılarda çok görürsünüz

i* *** işlemcilere geçiş mantıksız. 3 haneli bir İntel işlemci görüyorsanız bilin ki o işlemcinin artık üretimi, yazılım desteği yoktur. Performans olarak da bir hâyli zayıflar. Gerçi bu biraz işlemciyi nasıl ve ne kadara temin edeceğinize bağlı. Minimum i5 3470 gibi işlemcilere geçiş yapmak çok daha mantıklı. Hatta belki bu saçma ikinci el piyasasında i5 3470'İ i5 560M'den daha ucuza bulma ihtimaliniz de muhtemeldir.

Çok pardon... Konuyu Masaüstü Bilgisayarlar kategorisinde görünce dalgınlığıma gelmiş.. Laptoplarda işlemci değişimi mümkün oluyor mu ya?

Çok pardon... Konuyu Masaüstü Bilgisayarlar kategorisinde görünce dalgınlığıma gelmiş.. Laptoplarda işlemci değişimi mümkün oluyor mu ya?
Anakarta göre değişiyor. Arkadaş işlemci geliştirme konusunu açtığı için ben otomatik olarak anakartının işlemci değişimine izin verdiğini varsaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…