Bilgisayarımda oyun oynarken durduk yere mavi ekran alıyorum. Laptopum bir kere tamire gitti geldi öyle sorun başladı. DDU ile ekran kartının driverını silmeme rağmen olmadı. 091822-10109-01.dmp
@ahmetenes7, undervolt işlemcinin çalışma voltajını düşürerek daha az ısınma ile aynı performansın alınmasıdır. Özellikle laptoplarda ısınmayı azaltmak için kullanılır. Bilinçsiz yapılmışsa mavi ekran hatasına sebep olur. ThrottleStop gibi yazılımlarla yapılabiliyor.
Undervolt yoksa işlemcide sorun yok diye tahmin ediyorum. Belleklerde bir sorun olabilir. İstenilen değer bozuluyorsa veya iletilemiyorsa sıkıntı olabilir. RAM'dekş temassızlık veya oksitlenme sebep oluyor olabilir.
@ahmetenes7, undervolt işlemcinin çalışma voltajını düşürerek daha az ısınma ile aynı performansın alınmasıdır. Özellikle laptoplarda ısınmayı azaltmak için kullanılır. Bilinçsiz yapılmışsa mavi ekran hatasına sebep olur. ThrottleStop gibi yazılımlarla yapılabiliyor.
Undervolt yoksa işlemcide sorun yok diye tahmin ediyorum. Belleklerde bir sorun olabilir. İstenilen değer bozuluyorsa veya iletilemiyorsa sıkıntı olabilir. RAM'dekş temassızlık veya oksitlenme sebep oluyor olabilir.
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
www.technopat.net
Ayrıca stack kısmında "nvlddmkm" var; yani yine NVIDIA sürücüsü ile alakalı bir sıkıntı olabilir.