i5 6200U sisteme Windows 11 kurulması mantıklı mı?

Oyun oynayan biriyim sıkıntısı olur mu? Veya nasıl yükleyebilirim?

5400 RPM hızında çalışan laptop harddiskinde kurdum onda benim açımdan pek sıkıntı çıkarmadı. Normal Windows 10 kursaydım tepetaklak olacağından emin olabilirdim ama daha ölü bir bilgisayarda açılabiliyorsa neden kullanılmasın ki. Windows 7 ile başlayıp 8.1 ve 11 kullanan biri olarak Windows 10 bende pek beğenmiyorum ama diğerleri çok eskide kaldı.(Güvenlik açıkları) Yakın zamanda da 8.1 fişini kökten 7'nin uzatılmış desteği ile çekerler. Ha ekran kartı varsa sıkıntı yok ama sadece HD Graphics ile oynayacaksanız HD Graphics 530un Windows 8.1 sürücüsünü kurup VRAM boyutunu 1 GB ayarlayabilirseniz basit düzeydeki oyunları da oynayabilirsiniz.
Anakart UEFİ destekliyorsa daha stabil çalışacağından emin olabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 20220711_125053.jpg
    162,8 KB · Görüntüleme: 35
  • 20220711_150945.jpg
    162,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
İş kullanıcıda bitiyor, az biraz bilgili olan, hangi sitelere girilip girilmeyeceğini bilen birisi XP'ye bile virüs bulaştırmaz. Çok ki endişesi olan Kaspersky yüklesin.
7200 RPM hızında benim harddiskim fakat çok eski olduğu için zorlamaya gelmiyor. Ve ne zaman 7 den yukarı sistem yüklediysem hepsinde de kendini kilitliyordu.

Temelde hepsi Windows 7 altyapısındaki sistemler, üstüne yeni yeni özellikler eklenerek geliştirildi sadece. En köklü değişiklikler Windows 8'in gelişim sürecinde (8.1 değil) oldu ve genel olarak modernlik üzerine değişikliklerdi (Metro uygulamaları, klasik temanın kalkması, fast boot vs.)

UEFI konusu da aynı şekilde, Secure Boot'u göz ardı edebilirseniz Windows 7 de UEFI üzerinde kurulabilen ve Legacy'e göre daha stabil olan bir sistem.

Son düzenleme:
Windows 8.1 kur hocam, eski P8600 işlemcili laptopa kurdum onda bile gayet hızlı çalışıyor, daha önce Windows 10 kuruluydu ve cihaz inanılmaz kasıyordu.
Bende kasma yok. Windows 10 Pro kullanıyorum şuan. Ama Win11 biraz daha modern güzel geldi gözüme ondan sormak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…