i5-6200U ve 940M Sistemde Düşük FPS

KuzeyRuzgari61

Decapat
İyi günler öncelikle. Laptupun ozelikleri:

• Lenovo Ideapad 510
  • Intel Core I5-6200U 2.30 GHz islemci
  • 12 GB RAM
  • NVIDIA GeForce 940MX 4 GB ekran karti.

Benim sorunum uzun zamandan beridir var. Laptopta düşük oyundan ağır oyunlara kadar hep aynı sorun. Akıcı oynarken kasma yapıyor sonra devam ediyor tekrar kasma yapıyor ve sürekli bu şekil devam ediyor. Ayarları Low'a çekince de aynı orta veya harda çekince de aynı. Hatta önceden orta ayarlarda oynadığım oyunlarda kasma yapıyor. (Ör. World of warships NVIDIA'nin kendi optimeze yaparak oynuyordum sorun yoktu ama sonradan aynı ayarlarda kasma başladı. Anlamadım. Sorun çözmek için bir çok yol denedim. Güncellemeleri yaptım. Fanlar ve ızgara aralarını temizledim. Termal macun değiştim. NVIDIA performans ayarlarını yaptım. Ama cozum bulamadim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan, ızgara, macun işine girdiğine göre ısınıyor muydu?
Evet ise öncesinde ve sonrasında sıcaklıkları programla kontrol ettin mi? Etmediysen oradan başla, AIDA64 ya da HWMonitor ile.
Bu arada disk mi SSD mi mevcut?
Yavaşlama sırasında sıcaklık değerlerini ve görev yöneticisi performans sekmesi görselini paylaş lütfen.

laptopum normalde o kadar ısınmıyordu. ınternette temızleyın bı yararı olur dedıler dıye temızledım, macun degıstım.dıskım HDD. onceden 65 derece falandı sımdı 60-63 derece (oyundayken.oyun harıcı ortalama 40 derece) buyuk olcekde bı degısıklık olmadı. yanlıs anlamadıysam ıstedıgın resım bu.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 100
Akıcı oynarken kasma yapıyor demişsiniz. Fps mi düşüyor yoksa kasma hissi mi veriyor?

Sorununuz yüksek ihtimalle kronik sorun. Oyunda bir an da durup sonra hızlanıyor ve normale mi dönüyor?

Hocam bu durum genelde bilgisayar şarja bağlı değilken olur. Bunun dışında, ekran kartı sürümü ile ilgili sorunda olabilir. Ekran kartınızın eski sürümlerini yüklemeyi denediniz mi? Eğer bunları yapmışsanız son olarak BİOS güncellemesi yapmayı deneyin.

Akıcı oynarken kasma yapıyor demişsiniz. Fps mi düşüyor yoksa kasma hissi mi veriyor?
fps dusmesı degıl oyunda kasma yapıyor 1-2 snlık bı zaman sonra duzelıyor.
Sorununuz yüksek ihtimalle kronik sorun. Oyunda bir an da durup sonra hızlanıyor ve normale mi dönüyor?
gorundu tamamıylee durmuyor. kasıyor sonra duzelıyor. bu sureklı oluyor.
sarja baglı veya degıl yınede aynı. ekran kartı eskı surumlerını denemedım faydası olursa denerım. bıos guncelledım.
Lenovo Ideapad 510 61 dereceye ulaşınca frekans düşürüyor - Technopat Sosyal
Şu gibi birsürü konu var Lenovo IdeaPad 510 alıp 61°C çıkınca lag problemi.
evet aynı ordakı sorunlar gıbı bendekıde. overclock yapıp cozenler var ama ınsallah laptop alev almaz

Son düzenleme:
Senin Laptopun aynısı arkadaşta da var. Sorunu çözemedik. Çözebilirsen buraya yazarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…