i5-6400 %100 kullanım

Berke Eskalen

Hectopat
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, burada da benzer problemler yaşayanları gördüm ama benim durumumda ayırt edici bir özellik var, o yüzden başlık açmak durumunda kaldım. Bir gün öncesine kadar gayet düzgün bir şekilde çalışıyor iken bir anda işlemcimin tam kapasitede çalıştığını fark ettim. Ayırt edici durum ise görev yöneticisini açtığım anda kullanımın normale dönmesi. Hiçbir şekilde görev yöneticisinde aşırı kullanıma sebep olan bir program da gözükmüyor. Yaklaşık 5 farklı programla virüse karşı tarama gerçekleştirdim fakat bir sonuç çıkmadı. Intel'in tanı koyma programı ile de şansımı denedim, orada ise her testi geçti. AMD ekran kartımın programı ile baktığımda ise görev yöneticisi kapalı iken de normal bir CPU kullanımı gösteriyor fakat oyunda test ederek bunun doğru olmadığını anladım. BIOS'umu ve ekran kartımın sürücüsünü güncelledim, Windows 10'u formatladım fakat bir çözüm elde edemedim. Beni daha önce bu kadar uğraştıran bir problemle karşılaşmamıştım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim Intel i5-6400, AMD Radeon RX-480, ASUS H110 M-K ve iki adet 8 GB 2400 MHz'lik Crucial RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı