i5 6400 - GTX 1050 Ti sistemde ekran kartı kullanımı çok az

Shacobaz

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. Dünden beri sorunuma çözüm bulamıyorum. İnternete baktığımda benim sistemimle insanlar istediği gibi PUBG oynarken ben ne yaparsam yapayım bir türlü ekran kartının tümünü oyuna veremiyorum. Asıl sinir olduğum şey lobiye döndüğümde ekran kartı dalga geçer gibi %100 oluyor. Ama oyun içi %60'a varmıyor ve ani düşüşler yaşıyorum. Yardım edin, sinirden delirmek üzereyim.

Sistem bileşenleri:
i5 6400
ASUS GTX 1050 Ti Cerberus OC
Gigabyte H110M-S2V anakart
16 GB RAM (anakarttan dolayı stabil olarak 2133MHz)
1TB hard disk
500 watt PSU

PUBG işlemci kullanan bir oyun. İşlemcinin kullanımı % kaçlarda? 80 üstüyse işlemciden dolayı darboğaz yiyor olabilirsin. RAM MHz'leri işlemci performansını etkiler. 2133 çok düşük kalıyor. İşlemci Boost'u kapalıysa açmayı dene. Grafik yükselterek yükü biraz daha ekran kartına bindirebilirsin.

PUBG işlemci kullanan bir oyun. İşlemcinin kullanımı % kaçlarda? 80 üstüyse işlemciden dolayı darboğaz yiyor olabilirsin. RAM MHz'leri işlemci performansını etkiler. 2133 çok düşük kalıyor. İşlemci Boost'u kapalıysa açmayı dene. Grafik yükselterek yükü biraz daha ekran kartına bindirebilirsin.
grafikleri yükseltince oyun biraz daha rahatlıyor fakat 5. ve 6. dakikadan sonra tekrar droplar başlıyor. SSD kullanmıyorum, onunla bir ilgisi var mıdır?

Grafikleri yükseltince oyun biraz daha rahatlıyor fakat 5. ve 6. dakikadan sonra tekrar droplar başlıyor. SSD kullanmıyorum, onunla bir ilgisi var mıdır?

Dropların sebebi çoktur SSD kullanıyorsan genelde drop yemssin ama sen yine de hard disk sentielden SSD saglık raporunu atar mısın?

Sağlıklı olduğuna pek inanmıyorum :D

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-05_124415408.png
    resim_2025-01-05_124415408.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 15
grafikleri yükseltince oyun biraz daha rahatlıyor fakat 5. ve 6. dakikadan sonra tekrar droplar başlıyor. SSD kullanmıyorum, onunla bir ilgisi var mıdır?
HDD kullanmaktan drop, kaplamaların yüklenmemesi vs gibi sorunlar olur darboğaz olmaz. Büyük ihtimal işlemcin bu tarz online oyunlar için yetersiz kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı