i5 6400 ve GTX 1050 Ti Sistem Toplama

Tribalsatak

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şimdilik düşündüğüm parçalar şunlar:
TOPLAM : 3.686,25 TL
KDV (%18) : 663,53
NAKİT / HAVALE (TL) : 4.349,78 TL
[TBODY] [/TBODY]
Monitör asla değiştirmeyeceğim tek parça. Onun dışında önerilerinizi, fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Geleceğe yönelik bir sistem olmasını istiyorum. İlerde SSD de ekliyecem, 1 tane daha RAM takıcam. Ve 2 sene sonra filan ekran kartını, işlemciyi de tekrar değiştirebilirim bilgisayarın o zaman bana yetip yetmediğine bağlı. Sadece oyuna yönelik bir sistem olacak. Oynadığım oyun overwatch ve bilgisayarı toplayınca battlefield 1 gibi birkaç oyun da oynarım duruma göre. 144 hz için 144 FPS almak hedefim birçok oyunda. Bir de aklımda anakartı biraz daha ucuz tutsam nasıl olur diye bir düşünce var mesela sistemde ASUS H110M-D kullanmak nasıl olur acaba? Fakat dediğim gibi 2 sene sonra filan ekran kartını ve işlemciyi güncellersem acaba anakarttan dolayı bir sıkıntı yaşar mıyım diye aklıma takılıyor? Genel olarak fiyat aralığım yukarıdaki gibi ama tabii parçaları tek tek en ucuz oldukları yerden alacağım. Öyle olunca baya kâr ediyorum. Sisteme kaçak windows 10 kuracam ama bu konuda yeterli bilgim olmayabilir. Bu konuda da bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Önerilerinizde de fiyatı arttıran şeylerdense fiyatı stabil tutan veya düşüren daha iyi parçalar olursa daha iyi olur...

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1050ti için 144 hz monitör gereksiz.Çünkü GTX 1050ti 144 fps verebilecek bir kart değil.Verse bile ayarları çok düşüğe getirmeniz gerekebilir. Monitörden kısmanız lazım.450 tl civarında 1080p 60hz monitör bulup arta kalan parayla ekran kartını GTX 1060 6gb ile değiştirirseniz güzel sistem olur.Önerim bu.

Öneriniz için teşekkürler ancak grafik ayarlarının yüksek olması çok ilgimi çekmiyor. O yüzden düşük ayarlarda oynarım zaten hep.Oynanabilirlik ve performans önceliğim.Çünkü oyundan keyif almaktan çok kanser olup rank kasmak daha hoşuma gidiyor

O fiyata biraz daha eklenirse RX 470 alınır. 1050 Tİ'nin gaming olmayan modellerini alabilirsiniz daha ucuz hem çok şey kaybetmezsiniz.
Anakarttan o kadar kısmak mantıklı değil en az B250 chipsetli anakart almalısınız.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Dediğim gibi zaten burdaki fiyatlar fazla.Ben parçaları en ucuz oldukları yerlerden ayrı ayrı alacağım. Amd ekran kartı istemiyorum fakat 1050ti için dediğiniz doğru haklısınız.Gaming olmayan model tercih edeceğim.Anakart konusunda hala kafam karışık.Muhtemelen zaten b250m gaming alacağım.Ama sadece oyun için toplayacağım için bilgisayarı daha düşük bir anakart oyun için fps sıkıntısı yaratmaz tarzında şeyler duydum. Ama yinede geleceği düşünerek dediğiniz gibi en az b250 şart

Toplam 4350 TL bütçeniz var demek.

Bu sistemi alınız:

Burası 3200 TL. Monitör de 1150 TL.

Toplam 4350 TL ediyor.

Sizin sistemden bin kat daha iyidir.

AMD Ekran Kartı istemiyorum ne demek acaba ?

Yani 1080p için alınbilecek en iyi ekran kartı RX 480'dir.

Önyargılarınızdan kurtulun. Birkaç tane şehir efsanesi duydunuz sanırım. İnanmayın.

Yorumunuz için teşekkürler.Öncelikle önyargı değil laptopumda amd ekran kartı var ve çok sorun yaşadım diyelim.Ama tabi rx480 dediğiniz fiyata bulursam alırım kaçırmam.Fakat dediğiniz siteden baktım, dediğiniz parçaların çoğu 100-150 lira daha pahalı.Her parçada fiyat az artsa bile genel toplamda etkiliyor yani. Yoksa ilk baktığımda sistemi bende çok beğendim ama daha pahalı yani.Sizde nasıl o kadar ucuz gözüküyor fiyatlar anlayamadım.Bide amd ryzen dediğiniz işlemci i5 6400'den çok daha performanslı olabilir ancak oyunlarda fps olarak yaklaşık 8-10-12 fps 6400'ün gerisinde kalıyor incelemelerde.Sadece oyun için pc topladığımı da düşününce intel'den yanayım biraz.

Sepetteki fiyatlara KDV dahil değil.

Sağ altta toplan fiyatı görebilirsin. Bütçene sığıyor. Toplam fiyat aynı.

Laptop farklı bir şey. AMD Ekran Kartları iyidir.

Ryzen 5 daha mantıklıdır. İ5 6400 ile o kadar FPS farkı olmaması lazım. Video fake olabilir ya da Ekran Kartları, RAM'ler farklıdır.

Ryzen 5 daha yeni çıktı. Güncellemeler ve optimizasyonlar ile FPS farkı kapanacak.

Onu geçtim çift çekirdek gücü İ5'lerin iki katı fazla. İlerisi için daha iyi.

Ayrıca BF 1'de İ5 CPU kullanımı %90 ise Ryzen 5'de %60.

Sonuç olarak benim dizdiğim sistemi almanızı öneririm.

Şuanda oyunlar Ryzen için optimize edilmediği için FPS düşük. Güncellemelerle düzelecektir. Ayrıca ileride çıkan oyunlar Ryzen'e göre optimize edildikçe dahada performanslı olacaktır. İleriye dönük olması açısından Ryzen 5 1600 önerimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…