i5 6400 ve GTX 1050 Ti sistemde Forza Horizon 4 düşük FPS değerleri

ReverseUser

Hectopat
Sistem özelliklerim.
İşlemci: Intel i5 6400.
RAM: Kingston 2x8 GB 2133 MHz DDR4 CL15 toplam 16.
Ekran kartı: ASUS GTX 1050 Ti 4 GB ROG STRIX.
PSU: Cooler Master 600W +80 Plus.
Anakart: ASUS H110 M-K.
SSD; Gigabyte 120 GB.
HDD; Seagate 7200 RPM 1 TB.

Forza harici diğer oyunlarda sistemin istediğim FPS değerlerini veriyor örneğin BF 1 yüksek ayarlar sabit 60 FPS alabiliyorum GTA 5 aynı şekil çok yüksek ayarlar sabit 60 FPS alıyorum ama Forza Horizon 4'te alayamadığım bir şekilde en düşük ayarlarda dahi sahne sahne 40'lara kadar düşüyor AVG olark 52-56 arası gidip geliyor internete biraz araştırdım aynı ekran kartı ile yüksek ayarlarda 70 FPS alıyorlar anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Sistem özelliklerim.
RAM: Kingson 2x8 GB 2133 MHz DDR4 CL15 toplam 16.
SSD; Gigabyte 120 GB.

Forza harici diğer oyunlarda sistemin istediğim FPS değerlerini veriyor örneğin BF 1 yüksek ayarlar sabit 60 FPS alabiliyorum GTA 5 aynı şekil çok yüksek ayarlar sabit 60 FPS alıyorum ama Forza Horizon 4'te alayamadığım bir şekilde en düşük ayarlarda dahi sahne sahne 40'lara kadar düşüyor AVG olark 52-56 arası gidip geliyor internete biraz araştırdım aynı ekran kartı ile yüksek ayarlarda 70 FPS alıyorlar anlam veremedin yardımcı olursanız sevinirim.

İnternetteki videolardaki işlemciler nedir? Bu fark işlemci kaynaklı olabilir.

Sistem özelliklerim.
RAM: Kingson 2x8 GB 2133 MHz DDR4 CL15 toplam 16.
SSD; Gigabyte 120 GB.

Forza harici diğer oyunlarda sistemin istediğim FPS değerlerini veriyor örneğin BF 1 yüksek ayarlar sabit 60 FPS alabiliyorum GTA 5 aynı şekil çok yüksek ayarlar sabit 60 FPS alıyorum ama Forza Horizon 4'te alayamadığım bir şekilde en düşük ayarlarda dahi sahne sahne 40'lara kadar düşüyor AVG olark 52-56 arası gidip geliyor internete biraz araştırdım aynı ekran kartı ile yüksek ayarlarda 70 FPS alıyorlar anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi grafiklerde deniyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetteki videolardaki işlemciler nedir? Bu fark işlemci kaynaklı olabilir.

Yok, kendi işlemci ile test edilenlerde baktım aynı kafanızdaki işlemci darboğazı ise değil. Çünkü ekran kartımı tamamen besleyebiliyor. Örneğin GTA V işlemci kulanımın %60-70 sahne sahne artabiliyor, ekran kartım %100.

Kanka hangi grafiklerde deniyorsun.

Söylediğim FPS değerleri düşükte oluyor yüksek ve optimum ayarları kullandım, bir şey değişmedi.

Yok kendi işlemci ile test edilenlerde baktım aynı kafanızdaki işlemci darboğazı ise değil çükü ekran kartımı tamamen besliyebiliyor örneğin GTA V işlemci kulanımın %60-70 sahne sahne aratabiliyor ekran kartım %100.

Kimi oyunlar işlemci kimi oyunlar ekran kartı bazlı oluyor, sende aynı ayarlarda düşük FPS alıyorsan burada birçok etmen var, PSU, RAM, sıcaklıklar...
Ekleme: Ayrıca bu örnek Benchmark'larda donanımlara hızaşırtma yapılmış ta olabilir.

Kimi oyunlar işlemci kimi oyunlar ekran kartı bazlı oluyor, sende aynı ayarlarda düşük FPS alıyorsan burada birçok etmen var, PSU, RAM, sıcaklıklar...
Ekleme: Ayrıca bu örnek Benchmark'larda donanımlara hızaşırtma yapılmış ta olabilir.
Sistemim çoğu oyunda stabil ekran kart ağırlıkı olanlardada işlemci olanlardada tek sorun forza oynarken oluyor

Sistemim çoğu oyunda stabil ekran kart ağırlıkı olanlardada işlemci olanlardada tek sorun Forza oynarken oluyor.

Ornek Benchmark'lardaki gibi yaptığınızda ayarları gene bu durumla karşılaşıyorsanız tek cevap PSU ve sıcaklıklar, önce sıcaklıkları sonrada psunuza bakın açıkcası, PSU fazla bir FPS farkı yaratmaz ancak sıcaklıklardan dolayı performans düşüyor olabilir bu etmenleri de kontrol ettiniz mi?

Ornek Benchmark'lardaki gibi yaptığınızda ayarları gene bu durumla karşılaşıyorsanız tek cevap PSU ve sıcaklıklar, önce sıcaklıkları sonrada psunuza bakın açıkcası, PSU fazla bir FPS farkı yaratmaz ancak sıcaklıklardan dolayı performans düşüyor olabilir bu etmenleri de kontrol ettiniz mi?

Sıcaklık değerlerini kontrol ettim. Ekran kartım 55 dereceyi geçmiyor, kasam ferah. 4 fanlı mesh yapıda bir kasa. İşlemci 60-65 arası. Kısacası ısınan bir parça görünmüyor.

buda benchmark testi

Dosya Ekleri

• forza drop.png
    forza drop.png
    199,1 KB · Görüntüleme: 43
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı