Herkese merhaba arkadaşlar. Acilen yardıma ihtiyacım var. Sorunum özetle başlıkta belirttiğim gibi. Detaya gelecek olursam. Arkadaşlar sistemi kullanmaya başlayalı yaklaşık 1.5 sene oluyor. Bu zamana kadar sistemdeki her parça birbiriyle uyum halinde çalıştı. Bugün hem kasanın tozlarını almak hem de işlemcinin termal macununu değiştirmek için kasayı açtım. Bütün her şeyi hallettikten sonra parçaları yerine takıp sistemi tekrar çalıştırdım ama ekrana görüntü gelmedi. Sonra bir süre daha bekleyip tekrar açtım. Bu sefer kararlıydım ve sonuna kadar bekledim. 5 dakika gibi bir süre sonunda ekrana görüntü gelip bilgisayar açılmaya başladı. Bilgisayar açıldıktan sonra PDF dökümanı açarken veya internetten film sitesi açarken sistem çok kasmaya başladı.
Ekran kartını çıkarıp görüntüyü anakarta verip tekrar açtım. Bu sefer her şey normale döndü. Bilgisayar eskisi gibi çalışmaya başladı. Şu an bu yazıyı da bu şekilde yazabiliyorum yoksa yazamazdım. Hatta ekran kartı takılıyken sistemi yeniden başlatınca hiç görüntü gelmiyor. Arkadaşlar 1.5 sene boyunca çok iyi kullandığım ekran kartına birdenbire ne oldu ? Kasa içini temizlerken ekran kartına zarar verdim diye çok korkuyorum. Ekran kartının garanti bitimine 6 ay kaldı herhalde. Acaba yollasam mı ? Lütfen bilen kişiler yardım edebilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada sistemim:
Arkadaşlar sorunum halen devam ediyor. Yardımcı olabilecek bilgili kimse yok mu ?
Ekran kartını çıkarıp görüntüyü anakarta verip tekrar açtım. Bu sefer her şey normale döndü. Bilgisayar eskisi gibi çalışmaya başladı. Şu an bu yazıyı da bu şekilde yazabiliyorum yoksa yazamazdım. Hatta ekran kartı takılıyken sistemi yeniden başlatınca hiç görüntü gelmiyor. Arkadaşlar 1.5 sene boyunca çok iyi kullandığım ekran kartına birdenbire ne oldu ? Kasa içini temizlerken ekran kartına zarar verdim diye çok korkuyorum. Ekran kartının garanti bitimine 6 ay kaldı herhalde. Acaba yollasam mı ? Lütfen bilen kişiler yardım edebilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada sistemim:
- MSI H110M PRO-VD
- Intel Core I5 6400
- MSI GTX 960 2GB
- Kingston HyperX Fury 2133 MHz 8GB
- WD Blue 1 TB
- Aerocool KCAS 600W 80+
- Zalman Z11 Plus
Arkadaşlar sorunum halen devam ediyor. Yardımcı olabilecek bilgili kimse yok mu ?