Cevabınız için teşekkürler. Söylediğiniz üzere araştırmalar yaptım. Fakat 4400 TL'ye stoğu olmayan ekipmanlar ile toplayabiliyorsunuz. Benim bu üründen her hangi bir kârım yok. Araştırmamı yaptım 0'ı 4400 civarında toplanabiliyor tabi ne kadar sürede toplanır orasını bilemem. Fiyatı indirebilirim. Sistem 0 gibi olduğundan her parçanın garantisi zaten devam ediyor. 3 aylık kullanımın bedeli sistemi %30 gibi bir düşüşe götürmez diye düşünüyorum. Ben makinamı 4500'e topladım ve 3 ay kullandım diye fiyat 4000 TL olamaz. Türkiyede bu mantık yanlış çalışıyor. İnsanlar 2. el diyince aklına %30 %40 daha ucuz olur şeklinde bakıyor.
Fiyatı güncelledim.
2.ellerde ürüne göre %50-60 indirim bile söz konusu olabilir. Örnek olarak harddiskleri verebiliriz. 500GB ların sıfırı 170-200TL arası değişirken 2.elleri 70-80TL hatta 50-60TL lere bile bulunabiliyor.
Sizin sisteme gelecek olursak bu tarz toplu sistemlerde zaten kutudan çıktığı andan itibaren %10-15 değer kaybeder.
Birde 2.el kasalar parça parça fiyat ve toplu fiyat olayı da vardır. 2.el kasalarda parça parça ederi ne kadar ise toplu halde satışında da %10-15 değer kaybeder. Eğer parça parça da aynı fiyata toplanabiliyorsa alıcı parça parça toplayıp kendi zevkine göre dizayn edebilir.
Bu yüzden siz kabul etmeseniz bile 2.el ürünlerde en iyimser %20 değer kaybı yaşanır ki bu ürünler hiç kullanılmamış olup sadece kutudan çıkmışta olabilir.
Kutudan çıktığı vakit sıfır durumu ortadan kalkıp 2.el olarak nitelendiriliyor.
Ama şunu da belirtmek isterim ki piyasada ister çok kelepir ister çok uçuk rakamlı ürünler olsun hepsinin bir alıcısı çıkar elbet. Bu yüzden sizin kasa bu fiyattan da satılabilir, belki 2 ay sonra belki 1 sene sonra ama elbet alıcısı çıkar. Bu süre benim için sorun yaratmaz derseniz ilanı sık sık güncelleyip alıcısını bekleyebilirsiniz.
Yok ben birkaç haftaya/güne elden çıkartmak istiyorum derseniz mecburi olarak fiyat revize ederek piyasa ederine getirmeniz gerekecektir.
Ayırdığınız vakit için teşekkür eder, hayırlı satışlar dilerim.