Benim 1 haftadan beri bir sorunum var. Bilgisayarda internette gezerken, film izlerken sosyal medyada takılırken bir sorunum yok. Geçen gün Dying Light oynamak için PC'yi açtığımda bilgisayar topladığımdan beri (3 sene önce toplamıştım) ilk kez kendini yeniden başlattı. (Normalde oyunu oynayabiliyorum ve oyunum orijinal) Önemsemeyip tekrar oyunu açtım ve aynı hatayı aldım. Sorunun oyunda olduğunu düşünerek tekrar oyun dosyalarını doğrulattım ama yine aynı sorun. Daha sonra CS GO oynamak için tıkladığımda lobideyken sıkıntı olmadığını oyun başladığında PC'nin yine restart attığını fark ettim. Bu sorunu düzeltmek için önce yazılımsal düşünerek PC'ye format attım. Tüm driverları yükledim. BIOS updateini yaptım. Ama sorun geçmedi. Daha sonra PC'yi söküp içini temizledim. Yeni BIOS pili taktım ve işlemcinin termal macununu yeniledim. Daha sonra bilgisayara bir tane pixel oyun yükledim ama oyunda PC kapanmadı. Daha büyük oyunlarda PC'nin restart attığını anladım. Bilgisayara çeşitli programlar yükleyerek sıcaklık değerlerine göz attım. Boştayken ( sadece Discord ve Steam açıkken) işlemcinin 25-30 ekran kartının ise 60 derece civarlarında çalıştığını gördüm. Oyuna girip sıcaklık değeri alamıyorum çünkü PC anında kapanıyor. Ve bugün ilk kez bilgisayar ekranım birden bire dondu (bi nevi mavi ekran hatası gibi ) kısacası bilgisayarla ilgili sorunum bu. Çözüm önerilerinizi yazabilirseniz sevinirim.
Bilgisayar Özellikleri;
Bilgisayar Özellikleri;
- RAM : 8 GB 2133 MHz
- İŞLEMCİ : Intel Core i5 6400
- EKRAN KARTI : R9 380 2 GB
- ANAKART : MSI H110M Pro VD
- PSU: 600W
Son düzenleyen: Moderatör: