İ5 6400 ve R9 390 Sistem Toplama

rbl

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce arkadaşıma bir sistem toplamıştık. Sıra bana geldi sanırım. Staj yaptığım yer asgari ücret veriyordu. Asgari ücrete de zam geldiğine göre sistemi alabiliriz. :)

Aklımdaki sisteme gelince aşağıdaki gibi düşünüyorum. Kasa olarak yüksek seçmemin nedeni ömür boyu beni götürebilecek güzel bir kasa diye düşündüm. Anakartı yüksek tutup bundan 2-3 sene sonra sadece işlemci ve ekran kartı değişimi ile günceli yakalayabileceğimi düşündüm. Aşağıdaki sistem hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? Daha iyi önerileriniz varsa bekliyorum. Kasa seçiminde daha düşük bir şey seçmemeyi düşünüyorum. Uygun fiyatlı bir sdd de ekleyebilirim 4000TL geçmeyecek şekilde. Teşekkürler şimdiden.
upload_2015-12-30_19-15-52.png

THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA

Şundan 2-3 sene sonra işlemci alacağım onda kesin overclock yaparım. Anakart da değiştirirsin mi diyosun? Yoksa bu anakart seni 6-7 yıl götürür mü diyorsun?

2-3 yıl sonra işlemci değiştirecek bir durum göremiyorum açıkçası. İşlemciyi 4-5 yıl sonra değiştirmeye kalkışmaya çalıştığın zaman o vakit büyük ihtimal farklı soket yapılarında yeni işlemciler çıkar zaten. Anakart 6-7 yıl götürür mü? Bu sorunun cevabını bilemem, bu durum sana da bağlı. Ya da anakart hiç beklemediğin bir anda da elektrikten ve ya başka sebeplerden dolayı kendi kendine de bozulabilir yani. Uzun bir vade de işlemci değiştirmeyeceksen bence anakartı değiştir, H serisi al, ama işlemciyi 1-2 yıl sonra değiştirecem ve overclock yapacam diyorsan da o zaman anakart öyle kalsın, sana kalmış artık.

Bence anakartı H97 çipsetli yapmalısın. İşlemciyi de i5 4590 veya 4690 yap. Böylece DDR3'e geçmiş olursun. Ssd için de bütçen kalır. Güncelliğe gelince H97 çipseti 5. nesil (Broadwell) işlemcileri de destekliyor. İleride bir tane alıp takabilirsin. Ekran kartı modifiye etmesi en kolay bileşen. PCİ-Express 3.0 slotu senin belirttiğin anakartta da H97 çipsetli anakartta da aynı. Tabii SLİ ya da CrossFire yapacaksan senin tercihin.

Gene fikirler değişti. H170 alıp ssd eklemek daha iyi olur o zaman. Değil mi? İlerde de güzel bir anakart ve yeni seri işlemci.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı