i5 6400 vs i5 6500 vs i3 6100

habipgörkem

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar, GTX950 ekran kartı, G4400 işlemciye sahibim. Bir işlemcide oldukça yüksek bir darboğaz söz konusu bunun için işlemci bakıyordum ve Technopat Youtube kanalının takipçisiydim. Technopat Sosyal'de konu açabileceğimizi duyduğumda açayım fikir alayım dedim. i3 6100 almayı düşünüyorum ama yukarıdakilerden hangisini almam mantıklı olur FPS açısından? Eğer i5 6500 alırsam 3 sene sonra takacağım bi ekran kartında darboğaz yapar mı? İyi forumlar.

İdarelik dersen i3 6100, ileride yükseltme yapmam uzun yıllar kullanırım dersen i5 6xxx serisi iyi olur.

i5 6500'e en üst seviyede kart takmazsan götürür.

Merhabalar öncelikle harkesin gösterdiği ilgi için teşekkürler. Öncelikle işlemcide şöyle darboğaz yaşıyorum GTA 5'de G4400 işlemcimin %100'ü kullanılıyorken GTX 950 ekran kartımın sadece %70 ile %50 civarında kullanıldığını görüyorum witcher 3'de ise g400 işlemcinin %40 ile %70 arasında kullanılırken GTX 950'nin %100'ü kullanılmasına rağmen oyun bir anda 1 FPS'e düşüp donuyor sonra tekrar oynamaya devam ediyorum. Bu olay GTA 5'dekinin aynısı BattelField 4'de de yaşıyorum acaba Windows' dan kaynaklanan bir sorunmu var diğer bir sorumda i5 g6500 işlemci alırsam 3 sene sonra bu zamana kıyasla şuanın GTX 1060'ını takarsam mesela o zamanın GTX 1360 olacağını düşünrsek darboğaz yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin bütçene kalmış en iyisi tabikide 6500 olur 3 yıl sonraki orta seviye ekran kartlarında sıkıntı olmaz sanırım. G4400 işlemcinide sat yenisini alırsan.

Öyle yapmayı düşünüyorum ama ileride g6500 GTX 1360 da darboğaz yaşayacaksa g6100 almayı yeğlerim bu arada anakartım MSI h110m pro-vd. 8 GB 2133 MHz RAM ve 500 w power kullanıyorum. Anakart, işlemcide veye ileride takacağım bir ekran kartında sıkıntı çıkarıcak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknolojiler değişiyor 1 yıl içerisinde bile ne olur belli değil. Önerim eğer 5 yıl kadar kullanacaksan 6500 ama ben 1 2 yıla değiştiririm dersen 6100.

GTA V ve BF4 işlemciye fazlasıyla yüklenen oyunlar olduğu için olabilir. Witcher'daki olayın nedenini bulamadım. Belki sürücüleri güncellerseniz düzelebilir.

O zamanın teknolojisini tahmin etmek oldukça güç ama 6500 tahminen ucu ucuna yeter. Belki işlemciye yüklenen oyunlarda biraz darboğaz yapabilir ancak DX12 ile oldukça az bir darboğaz olacaktır.

Donanımlar her geçen yıl daha az enerji harcıyor. GTX 660 Tİ 150W W güç harcıyordu, GTX 1060 ise 120W elektrik harcıyor. 3 sene içinde güç tüketimi %25 azalmış. Eğer bir gariplik olmaz ise 1360 da daha az güç tüketecek. 3 sene içinde bir %25 daha az güç tüketirse 75 W harcayacak. Yani güç kaynağınız yeterli.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı