i5-6402P Sistemin Çok Isınma Sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, bugün pek fark etmediğim bir problemle karşılaştım. Oyunlarda performans sıkıntısı yaşıyordum zaten. Fakat bu ısıyı görünce gözlerim kamaştı. AIDA64 adlı programdan baktığımda 100 derece olarak gözüküyor, Advenced System Care'den bakınca 100-110 derece arasında gidip geliyordu. Fan hızı olarak ise 2393 RPM, üstüne çıkmıyor yani. Arkadaşlar yanar mı? Bilgisayar daha çok yeni alalı 1 hafta oldu.
  • Intel Core i5 6402P CPU
  • NVIDIA GeForce GT 710
  • 4 GB RAM
Ciddi anlamda anlamadım, bilgisayar daha yepyeni, temiz özenli yerde tutuyorum. Tutulan yerde de 1 haftada toz olması imkansız. 1 hafta önce aldığımda 2 gün ısısını kontrol ettiğimde 30-4o arasında bir derecede gidiyordu, ne yapmam gerek?

Bilgisayarı hazır aldım tamamen, yani toplama işlemini ben yapmadım, ayrıca yanlarında yaklaşık 5-10 cmlik boşluk var. Soldada havalandırma yeri bulunuyor. Arkada zaten nerdeyse 50-60 cmlik boşluk var. Ayrıca bir düzeltme yapayım, fan sesleri geliyor. Zaten kasada 3 tane fan var, bir tane arkada bir tane ekran kartında ve bir tanede anakartta.

Bilgisayarı hazır aldım tamamen, yani toplama işlemini ben yapmadım, ayrıca yanlarında yaklaşık 5-10 cmlik boşluk var. Soldada havalandırma yeri bulunuyor. Arkada zaten nerdeyse 50-60 cmlik boşluk var. Ayrıca bir düzeltme yapayım, fan sesleri geliyor. Zaten kasada 3 tane fan var, bir tane arkada bir tane ekran kartında ve bir tanede anakartta.
Yukarıdada söylenildiği gibi fanı yanlış takmış olabilirsiniz. Kasanın içini açıp fotoğrafını atar mısınız ?

Arkadaşlar sorunu çözmüş bulunmaktayım. Sanırım programlar yanlış gösteriyordu, MSI Afterburner'a girerek, Fan hızını arttırdım, hiç bir şekilde ısınmada bir değişme olmadı. Sonrasında MSI Afterburner'dan ısıyı takip ettiğimde 40 Derece gösteriyordu. Sonrasında oyunda OSD ile gözlemledim, en fazla 50 Dereceye çıktı. Çözülmüştür, konulu kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı